Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam681
Toplam Ziyaret1681766

2010 yılında 21 üretici daha sisteme dahil olmuş ve sayı 36 ya ve 450 da alanda 750 da alana yükseltildi

Ç Adana İl Tarım Müdürlüğünce, Bakanlık ve İl Özel idaresi desteği ile Karaisalı İlçesinde uygulanan “Çatalan İçme Suyu havzasında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında organik zeytin, nar ve elma yetiştiriciliği yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak Adana İl Tarım Müdürlüğü sitesinde şu görüşlere yer verildi:

‘’Organik alanların büyük bir çoğunluğunu da zeytin bahçeleri oluşturmaktadır. Bilindiği gibi organik tarım, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucunda kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik, insan ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren; sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar, ve mineral gübrelerin kullanımını yasaklayan; organik ve yeşil gübreleme, rotasyon, toprak muhafazası, bitki direncini arttırma ve doğal düşmanlardan yaralanmayı tavsiye eden, üretimde sadece ürün miktarını değil, aynı zamanda ürün kalitesinin de artmasını amaçlayan, alternatif bir üretim şeklidir.

Bakanlığımızca yürütülen Türkiye’de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ilimizde yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde Çatalan İçme Suyu Havzasının organik tarım yapmaya elverişli olduğu ve buradaki çiftçilerimizin de istekli oldukları gözlemlenmiştir.

2009 Ocak ayında organik tarım yapmaya gönüllü 15 üretici ile 450 da alanda Adana İl Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çatalan İçme Suyu havzasında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” hayata geçmiştir.

2010 yılında 21 üretici daha sisteme dahil olmuş ve sayı 36 ya yükselmiştir. 450 da alanda 750 da alana yükselmiştir.İl Tarım Müdürlüğümüz bu projeyi Bakanlığımızın Türkiye de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında ilimize gönderdiği ödenek ve büyük ölçüde de Adana İl Özel İdaresi destekli yürütülmektedir. Çiftçilerimizin Kontrol ve Sertifikasyon ücretleri ve girdi alımları projeden karşılanmıştır.

Hedefimiz Bu proje ile Kısa Vadede; Organik üretim yapılan alanları Çatalan Beldesinin tümüne, Uzun Vadede; İçme suyu havzasının bütününe yaymaktır.’’



739 kez okundu

Yorumlar

     30/06/2012 12:11

işte karaisalı bu dostlar
Misafir - çatalanlı kamil

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704