Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam536
Toplam Ziyaret1685969

Durak, 3 yılın değerlendirmesini sitemize yaptı

          Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak, 2009 yılından bu yana yaptığı hizmetleri sitemizee anlattı. Durak, ‘’Göreve geldiğimizden bu güne kadar hiç durmadan Şirin ilçemize ve değerli insanlarına Belediyemiz imkanları ile en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz’‘dedi.

  Durak, İlçenin 2006 yılında Büyükşehir Belediyesine bağlanmasını müteakip, hemen hemen hiç gelir kaynağı kalmadığını belirterek, ‘’ Bir de önceden devreden yaklaşık 4.000.000-TL borç nedeni ile yapmak istediklerimizi gerçekleştirmekte doğrusu büyük sıkıntı yaşamaktayız.  Ama yinede 2009 yılından buyana verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz’‘dedi.

  Belediyenin kesintilerinin düştükten sonra İller Bankasından aylık 30.000-TL pay ayrılmakta olduğunu ifade eden Babacan Durak şunları söyledi:

  ‘’Bu miktar ile ancak Belediyemiz araçlarının akaryakıt tutarı karşılanmaktadır. İşçi ve memur maaşları toplamı 100.000-TL nin üzerinde bir miktara denk gelmekte olup, bu miktar Belediyemizce emlak, ÇTV, Elektrik Tüketim vergisi gibi çok cüzi bir miktar ile biriktirilerek ödenmekte ve gerçekten çok gayret edilmektedir. İlçe halkımıza her şeyin en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Biz gerek Belediye Personeli gerek Meclis üyelerimiz olarak Karaisalı’mızı ve dürüst insanlarını seviyoruz.   Bütün çabamız ve gayretimiz hep hizmet yönünde olacaktır. Asla Etik ilkelerini bırakmayacağız, rüşvet ve yolsuzluklara aman vermeyeceğiz.’‘

  Başkan Durak İlçeye kazandırdıkları hizmetleri şöyle anlattı:

  ‘’Belediyemize 2009 yılında göreve başladığımızda ilçemizin en büyük sorunlarından olan çöp toplama merkezinin inşaatına başladık. 2010 yılının başlarında bitirdik. Böylece ilçemizde katı ve evsel atıklar Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Sofulu Bertaraf Merkezine geri dönüşüme kazandırmak üzere götürülmektedir.

BELEDİYEMİZE TAMİR ATÖLYESİ KAZANDIRDIK

Belediye Başkanlığımızca araçlarımızın ve iş makinelerimizin tamir, bakım ve onarımları bu işlerle uğraşan ticarethanelere yaptırılmakta iken kendi Bakım ve tamir atölyemizi kurduk. Böylece bakım, tamir ve onarım maliyetlerimizi neredeyse %70 oranında düşürdük. Halkımızın parasını bu şekilde de yine korumuş olduk.

 İLÇEMİZ YENİ MERKEZ MEZARLIĞININ TEMİZLİK HİZMETLERİ YAPILDI

 İlçemiz Selampınar Mahallesinde bulunan merkez mezarlığın yanında yeni yapılacak olan mezarlık alanı daha önce çöp döküm alanı olarak kullanılmış ortaya hoş olmayan manzaralar çıkmıştı. Biz Karaisalı Belediyesi olarak insanımızın ve ölülerimizin değerini biliyoruz. Bu yüzden çöp döküm alanı olarak kullanılan yeni mezarlık alanı Belediyemizce temizlenmiştir. Ayrıca söz konusu mezarlık Adana Büyükşehir Belediyesine devredilmiş olup, mezarlık genişlemesi ile ilgili çalışmalar başlamıştır.

İLÇEMİZ MAHALLELERİNİN YOLLARININ %90 LIK KISMI TAMAMEN PARKE VE ASFALT KAPLAMA İLE YAPILDI

2009 Yılından buyana ilçemiz merkez mahallelerinin %90 lık kısmı daha önce toprak iken Belediyemizce asfalt ve parke kaplama ile yapılarak yazın tozdan kışın çamurdan ilçe halkımız kurtulmuş esenliği sağlanmıştır. 

 BELEDİYEMİZE CENAZE TAZİYE GÜNLERİNDE VE YEMEKLERDE KULLANILMAK ÜZERE 300 KİŞİLİK ÇADIR İLE 500 ADET SANDALYE, 80 ADET MASA KAZANDIRILMIŞTIR

Resmi ve Dini Bayram günleri ile diğer kutlama ve özel günlerde daha önce diğer kuruluşlardan karşılanan protokol koltuk takımı ve malzemeleri kazandırılmış Bayramlarımızın daha coşkulu kutlanması amacıyla görsel güzellikler için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Belediyemiz düğün ve toplantı salonu iyileştirilmesi yapılmıştır.

Belediyemiz ve Adana ASKİ Genel Müdürlüğünce ilçemizin Kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri yenilenmiş ilçe halkının esenliği ve sağlığı kontrol altına alınmıştır.

Belediyemiz idare binasına ve akaryakıt istasyonuna kamera sistemleri kurulmuş, güvenliği sağlanmıştır.

Belediyemiz hizmetlerinde kullanmak üzere 1 adet yeni makam aracı i, 1 adet yeni damperli kamyon, 1 adet Ford transit çift kabin kamyonet, 1 adet cenaze taşıma aracı ile 1 adet JCB kazıcı yükleyici iş makinesi satın alınmıştır.

Belediyemizde atıl vaziyette bulunan 25 KW’lık jeneratörün onarımı yapılmış, hizmete kazandırılmıştır.

Belediyemiz birimlerinin daha kaliteli hizmet verebilmesi açısından bilgisayarların bir kısmı yenilenmiş, proğram satın alınmış belediyemize gelen vatandaşların işlerinin tamamlanması açısından hız kazandırılmıştır.

Belediyemiz akaryakıt istasyonunun kaliteli hizmet verebilmesi amacı ile teminatları yükseltilmiş, otomasyon kurularak denetimi sağlanmış kaliteli akaryakıt satışı yapılmıştır.

Belediyemiz idare binasının kapı ve pencere aksamlarının bir kısmı yenilenmiş güvenliği sağlanmıştır.

İlçemiz içerisine ve mahallelerine hoparlör sistemi kurularak ilçe halkının bilgilendirilmesi güçlendirilmiştir.

BELEDİYEMİZCE YAPILACAK OLAN PROJELER

Belediyemizce Kapıkaya Mahallesi sınırlarında bulunan yaklaşık 3000-4000 mt. Olan Kapıkaya Kanyonu içerisinde ilçemiz halkının ve ilçemize gezmeye ve spor yapmaya gelen misafirlerimiz için Kapıkaya Kanyonu Yürüyüş Parkuru yapılması için çalışmalar başlatılmış olup, Çukurova Belediyeler Birliği başkanlığında proje hazırlanmakta ve Çukurova Belediyeler Birliği Encümeninden oluru çıkmıştır.’‘



1125 kez okundu

Yorumlar

     19/06/2012 16:46

kapıkaya kanyonu en kısa zamanda yapılır inşallah başkanım.
Misafir - sami

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231