Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam786
Toplam Ziyaret1681871

120 öğrencinin katıldığı etkinlik, Aktivite Merkezi önündeki piknik alanında verilen yemek ve hediyelerin dağıtılması ile sona erdi.

Norveçli enerji şirketi Statkraft’ın, Türkiye’deki üç HES yatırımından biri olan ve Adana’nın Karaisali ilçesi sınırları içinde yer alan 20 MW gücündeki Çakıt HES üretime devam ederken; şirket, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerine yenilerini ekliyor.

Eğitim faaliyetlerine odaklanan şirket bugüne kadar, ilköğretim okul binalarının bakım ve onarımının yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde okullarda yürütülen sportif etkinliklere de destek verdi.

30 – 31 Mayıs 2012 tarihlerinde Karaisalı ilçesi Atatürk İ.Ö.O ve Sehit Mehmet İ.Ö.O 4. ve 5. Sınıf ögrencilerini bir gezi için santrale davet eden şirket; öğrencilere elektrik enerjisinin üretim aşamalarını göstermek üzere bir santral gezisi düzenledi.

Gezinin ardından öğrenciler; daha önce Kapıkaya köyü için faaliyete açılan Aktivite Merkezi’nde Küresel Isınma ve İklim Değişikliği konusunda bir eğitim aldılar. Gezi esnasından öğrencilerin ilgisi görülmeye değerdi. Giymiş oldukları iş güvenliği kıyafetleri ile santral hakkında bilgi alan öğrenciler, yetkililere birçok soru yönelttiler. Çevre sorunlarına duyarlılıkları ile dikkat çeken öğrenciler, aldıkları kısa eğitimin ardından çevreyi korumak için bireysel sorumluluklarını yerine getirmeye söz verdiler.

120 öğrencinin katıldığı etkinlik, Aktivite Merkezi önündeki piknik alanında verilen yemek ve hediyelerin dağıtılması ile sona erdi.



1152 kez okundu

Yorumlar

     06/06/2012 09:01

İlçemizi dünya tanıyor ne güzel
Misafir - eren

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398