Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam204
Toplam Ziyaret1680411

Karpuz kan damarlarını rahatlatıyor ve dolaşımı hızlandıryor

 

Beslenme uzmanı Ayşe Cengiz, Yaz mevsiminde “ kapuz tüketimini”  özen gösterilmesini istedi.

Cengiz, karpuzun kan damarlarını rahatlatan ve dolaşımı hızlandıran karpuz libidoyu bile arttırdığını belirterek, karpuzun besin değerleri hakkında şunları söyledi:

‘’Karpuz ve taze sıkılmış karpuz suyu domatesten daha fazla likopen içerir.

“Antioksidan maddeler” vücudu toksinlerden arındıran, temizleyen  adeta bir süpürge görevi üstlenirler. Bir porsiyon  dilimlenmiş karpuzda sadece 25 kalori, 6 gram karbonhidrat, 0 yağ ve 0 sodyum bulunur. Bu porsiyonda karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 8'ini sağlar. Karpuzda bulunan A ve C vitamini antioksidanlar olarak bilinir ve hücrelerin zarar görmesini engeller.’’

Karpuzun kalp hastalıklarını azalttığını ifade eden Beslenme uzmanı Ayşe Cengiz, "Beslenme ve Kalp Rahatsızlıkları: Sebep ve Önlemler" isimli araştırmaya göre likopen, damar sertliğini azaltmaktadır. İyi kolesterolü destekleyerek kardiyovasküler hastalık riskinde düşüş sağlamaktadır. Yüksek miktarda likopen alan kişilerde kalp hastalığı riskinin daha düşük olduğu görülmüştür. Özellikle sigara içmeyen kişilerde kan dolaşımı ve kalp sağlığı yüksek oranlara çıkabiliyor’’dedi.

Cengiz,  karpuzun ayrıca tansiyonu düşürmeye etkisi olduğunu, bu konuda "Amerikan Hipertansiyon Dergisi"nde karpuzun obezite sorunu olan kişilerde tansiyonu düşürdüğü saptandığını yazdığını söyleyerek, ‘’Bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerekiyor olsa da bugüne kadar yapılan incelemeler, karpuz ve karpuz suyunun damarlardaki basıncı azalttığını göstermektedir’’şeklinde konuştu.

 

 



782 kez okundu

Yorumlar

     29/05/2012 10:41

bol bol yemek lazım.
Misafir - seren

AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407