Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam313
Toplam Ziyaret1682300

Öğrenciler deneme tahtası değildir. Soğuk zincir kurulmadan süt dağıtım uygulamasının ertelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, okullarda dağıtılan ve öğrencilerde zehirlenme belirtilerine neden olan süt dağıtımının etkin tedbirler alınıncaya kadar durdurulmasıgerektiğini söyledi.

EKSİKLİK VE İHMAL

Yılmaz, skandalla başlayan süt dağıtımına ilişkin değerlendirmesinde “Sebebi ne olursa olsun, uygulama, çocuklarımızın sağlığını riske atacak şekilde çok başarısız başlamıştır. Daha ilk günde sadece Adana’da gıda zehirlenmesi belirtileriyle 4 bin öğrencinin hastanelerde tedavi altına alınması, üzerinde ciddiyetle durulmasını gerektiren bir hadisedir. Tek tesellimiz, can kaybının olmaması. Bir çok ilde de benzer vakıaların yaşandığı gerçeğinden hareketle, çok çabuk bozulan sütün üretiminden, taşınmasına, depolanmasına, nihayet okullara ve öğrencilere dağıtımına kadar olan süreçte ciddi eksiklikler ve ihmaller akla gelmektedir.” ifadesini kullandı.

SOĞUK ZİNCİR UYARISI

Seyfettin Yılmaz “Bu yüzden ivedilikle, sütlerin neden bozulduğunun ortaya çıkarılmasıaraştırılmalıdır. Ancak şu da bir gerçektir ki, havaların ısındığı bu mevsimde üretim aşamasından taşınma ve depolamaya, oradan son tüketici olan öğrenciye dağıtımına kadar olan bütün adımlarda bozulmayı önleyecek soğuk zincir tam olarak kurulmadan bu işleme devam edilmesi, yaşanan skandala rağmen çocuklarımızı bile bile tehlikeye atmak anlamına gelecektir. Buna kimsenin hakkı yoktur. Öğrenciler deneme tahtası değildir. Soğuk zincir kurulmadan, bu tedbirler alınmadan süt dağıtım uygulamasının ertelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

İHTİYAÇ MI İHTİRAS MI?

Bu arada süt dağıtımına neden ihtiyaç duyulduğunu da sorgulayan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz şunları söyledi:

“Bundan 50-60 sene önceleri süttozu olarak okul bahçelerinde kaynatılıp öğrencilere dağıtımıyapılan bir uygulamanın, sanal oyunlarla, rakam cambazlıklarıyla zenginleştiği iddia edilen günümüz Türkiye’sinde yeniden ihtiyaç haline gelmiş olması elbette düşündürücüdür. Bu uygulama, çocukların süte olan ihtiyaçlarından mı yoksa birilerinin ranta dönük ihtiraslarından mı kaynaklanmıştır; henüz bilinmiyor. Kamuoyu bu sorulara verilecek cevapları da merak etmektedir.”



766 kez okundu

Yorumlar

Aha gafası yarıldı!     05/05/2012 17:00

Biz sütü bırakalım püskevit yedirelim öğrencilerimize...Sütten ağzı yanan,püskeviti severek yer...
Misafir - Cıncık Gıran

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398