Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam876
Toplam Ziyaret1686309

Şahin, her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını, insanların dini, inanışı ve tercihleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmasının önünde durduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını, insanların dini, inanışı ve tercihleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmasının önünde durduklarını söyledi. Bu nedenle de tüm dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılıkta bulunduklarını anlatan Şahin, bunun yanında kadınlara da 'pozif ayrım' yaptıklarını belirtti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana'ya gelen Bakan Şahin, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı'nca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen; 'Sivil Toplum Kuruluşları Ortak Hedef Buluşması' adı altında düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı salonu girişinde Büyükşehir Belediye Bandosu'nca karşılanan Şahin, burada kendisini karşılamaya gelen küçük çocuklarla da yakından ilgilenip, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra oturuma geçen Şahin,

burada yapmış olduğu konuşmasında ise; bir ülkenin demokrasideki yerinin, o ülkedeki sivil toplum kuruluşlarının hem nitel, hem nicelik olarak gücüyle orantılı olduğunu, demokratikleşmedeki en önemli ölçünün de bu olduğunu anlattı. Sivil toplumun en önemli farklılığın 'gönüllülük' olduğunu kaydeden Şahin, "Gönüllük her babayiğidin yapabileceği bir şey değildir. Gönüllülük, sosyal sorumluluk kendi için değil, çevre ve insanlık için ben ne yapabilirim anlayışı olmadan yapılabilecek bir şey değil. Aşk ve sevda

işidir bir bakıma gönüllülük. Bunların hepsini bir araya getirip, örgütlü bir şekilde bir arada çalışmak çok önemli" dedi.



"MODERN DÜNYADA ANCAK TAKIM OLANLAR BAŞARILI OLABİLİR"

Modern ve çağdaş dünyada ancak 'takım' olanların başarılı olduğunu dikkat çeken Şahin, bir bireyin her ne kadar başarılı olursa olsun yapabileceği şeylerin sınırlı olduğunu, ancak bireylerin oluşturduğu örgütlerin ise yapacakları her şeyin büyük olduğu gibi kelebek etkisi oluşturup, tüm topluma yayılabildiklerini dile getirdi. Şu anda kabinedeki tek 'kadın bakan' olmasının yanında bölgenin de 'ilk kadın bakanı' olduğunu hatırlatan Şahin, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bizim daha yapacak çok işimiz var.

Ülkenin geleceği, ülkenin kadın, genç ve çocukları adına yapacak çok şeyimiz var. Ustalık döneminde yeni bir yapıyla süreci başlattık. İcracı bir bakanlığa dönüştük. Sosyal yardım ve hizmetleri tek çatı altında birleştirip, hizmetleri çok geniş bir alana yaydık. Tek başına bir kamu, kurum ya da kişinin yapabileceği hiçbir şey yok. En büyük paylaşımız sizlersiniz. Sosyal politika denilen alanda başarıyı hep birlikte yakalayabiliriz."



"KADININ STATÜSÜNÜ GÜÇLENDİRİP SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Şahin, sadece ekonomik kalkınmayla yetinilmesinin doğru olmadığını, bunun yanında kişi başına düşen milli gelirin attırılıp hakça dağıtılması, kadının güçlendirilmesi, genç ve yaşlılara sahip çıkılmasının yanında 'sosyal devlet' olmanın gereği yerine getirilmesi halinde başarıya ulaşılabileceğini belirtti. Bir taraftan kadının statüsünü güçlendirip, diğer taraftan da kadınların sorun ve sıkıntılarını çözecek güçlü bir altyapı oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Şahin, kadının meclisteki temsil sorununa

dikkat çekti. Kadınların sorunlarını çözüp, hukuki altyapıyı oluştururken, koruyucu ve önleyici tedbir olan; eğitim, sağlık ve istihdamda kadının her alanda öne çıkartacak bir yapıyı oluşturmanın çabasını verdiklerini vurgulayan Şahin, "Eğitim olmazsa olmazımız. Bugün yaşadığımız sorunların temelinde eğitimsizlik ve cehaletin olduğunu gördük. Bu nedenle eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitimde kadın-erkek eşitliğini bir başka ifadeyle de sosyal eşitliği sağlamamız lazım" diye konuştu.



"TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ KALKINMA SÜRECİNE DAHİL ETMELİYİZ"

Adana'ya ikinci bir üniversite kurulmasının önemine işaret eden Fatma Şahin, kız çocuklarının üniversiteye gitmeleri konusunda karşılaşılan sorun ve sıkıntıları da özetledi. Ataerkil bir toplum bakışının bir ürünü olan; 'Ben seni başka bir şehre okumaya göndermem' şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşım sonucu kız çocuklarının engellerle karşı karşıya kaldığını anlatan Şahin, bu alandaki engelleri kaldırabilmenin çabasını verdiklerini söyledi. Sürdürülebilir bir kalkınma hamlesini benimsediklerini, bu

nedenle de toplumun tüm kesimlerini kalkınma sürecine dahil etmeye çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Bunu yapamazsak 2023 vizyonunu da tutturamayız" yorumunda bulundu. Sorunların iyi tespit edilip, iyi bir analizle bilim ve aklın ışığında çözme iradesini ortaya koyduklarını belirten Şahin, kadın istihdamını arttırma adına da iş dünyasında kadına 'pozitif ayrımcılık' yapılması için gereken teşvikleri sağladıklarını ifade etti.



"KADINI GÜÇLENDİRDİĞİNİZ ZAMAN AİLEYİ DE GÜÇLENDİRİRSİNİZ"

'Mutlu kadın, mutlu aile' kavramına işaret eden Bakan Şahin, konuşmasının devamında da şu görüşleri dile getirdi; "Kadını güçlendirdiğiniz zaman aileyi de güçlendirdiğimize inanıyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri'nde çalışan kadıların çocukları için kreşler açılmasını sağladık. 5 ilde bunu yürütüyoruz. Çalışan kadının yaşamını kolaylaştırıp, onun çocuğuyla ilgili bölümünde sosyal devlet olarak yardımcı olup, onun işini bırakıp eve dönmesinin önüne geçmek, işten çıkıp eve geldiğinde mutlu olabilmesini

sağlamak çalışıyoruz. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz. 74 milyon hepsi bizim için atük. Sosyal yardım ve hizmetleri tek çatı altındaçok önemli. Her türlü ayrımcılığa karşıyız. Doğuştan gelen bir hak var, nimeti de kudreti de birlikte paylaşmalıyız. Hiç kimsenin dininden, inancından, tercihinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmamasını istiyoruz. Bu nedenle tüm dezavantajı gruplara pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. 74 milyonun; 'Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, bu ülkenin pasaportunu taşımayı şeref

sayıyorum' diyen vatandaşlar için; terör bitsin, anneler ağlamasın istiyoruz. Yangın istemiyoruz bunun için gayret ve çaba sarf ediyoruz" dedi.



"KADINLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, 'Ortak Akıl Ortak Başarı' kapsamında sivil toplum kuruluşları ile çok güzel işleri hep birlikte başardıklarını vurgulayarak, "Kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına yapabileceği işleri dahi toplumla birlikte yaptığımız zaman çok daha başarılı olduğumuzu görüyoruz. Güzel başarılı işler başardık ve başarmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı.



682 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382