Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam493
Toplam Ziyaret1684590

Verem Savaşı İl Koordinatörü Dr. Ahmet Yücel Çomu, verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi

Verem Savaşı İl Koordinatörü Dr. Ahmet Yücel Çomu, verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda toplumun bilinçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Dr. Çomu, veremin bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve solunum yoluyla bulaştığını ifade ederek vatandaşları uyardı.

Dr. Çomu, "65.Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" dolayısıyla Karaisalı Lisesi Eğitim ve konferans salonunda hastalıkla ilgili öğrenci ve öğretmenlere konferans verdi.
Verem Hastalığının bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve tek bulaşma yolunun solunum yolu olduğunu belirten Dr. Çomu, "Özellikle 2-3 haftayı geçen öksürük, balgam, kanlı balgam, gece terlemesi, ateş, kilo kaybı , halsizlik şikayeti olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna veya Verem Savaşı Dispanserlerine başvurmaları gerekmektedir. Toplu yaşam alanlarında daha dikkatli olunmalı, öksürüp hapşırırken peçete veya mendil kullanılmalı" dedi.

Verem Haftasında, halkın verem hastalığı ve hastalıkla mücadele konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığını ifade eden Dr. Ahmet Çomu, "Yapılan bu tür eğitim ve etkinliklerle verem hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi, hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesi uygulamalarına ışık tutacağına ve sağlam bir temel oluşturacağına inanıyoruz. Olası bir hastalık durumunda tüm takip ve tedaviler Verem Savaşı Dispanserlerinde ücretsiz yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Adana’da konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Karaisalı ilçesinde öğrenciler arasında resim yarışması düzenlendi. Verem Savaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse, İlçe Sağlık Grup Başkanı Duran Ali Karataş, Verem Savaşı İl Koordinatörü Dr. Ahmet Yücel Çomu tarafından verildi.


785 kez okundu

Yorumlar

     03/04/2012 15:15

bu ilçenin önünde bazı takozlar olmasa bu ilçeyi hiçbir güç durduramaz.
Misafir - erkan

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351