Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam581
Toplam Ziyaret1691280

Adana Orman Bölge Müdürü Ata Kâhya, Karaisalı, Aladağ, Kozan, İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde reçine ormanları oluşturulacağını söyledi.

Adana Orman Bölge Müdürü Ata Kâhya, Karaisalı, Aladağ, Kozan, İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerine bağlı yaklaşık 30 köyde reçine ormanları oluşturulacağını söyledi.
Bu proje ile yaklaşık 450 orman köylüsünün istihdam edileceğini belirten Kahya, yılda 80-100 gün sürecek reçine üretimi karşılığında kişi başına 4 bin 500-6 bin TL. civarında gelir elde edileceğini ifade etti.
Asıl geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve ormancılık olan orman köylülerine, reçine üretiminin ek gelir kaynağı olacağını kaydeden Kâhya, bu yıl başlanacak reçine üretimi ile orman köylülerine yılda yaklaşık 1-1,5 milyon TL. kazanç sağlanacağını dile getirdi.
Geçmişte reçine ihtiyacının ülkemiz ormanlarından karşılandığını son yıllarda ise yurt dışından ithal edildiğini hatırlatan Kâhya, bu proje ile reçine ihtiyacının eskiden olduğu gibi yine ülke ormanlarından karşılanacağını vurguladı.
Reçine talebinde bulunan firma sahiplerinin Adana'da reçine işleme tesisi kurmak için ön fizibilite çalışmalarına başladığını bildiren Kâhya, ilaç, boya, vernik, kağıt, kozmetik, kauçuk, sakız ve mürekkep gibi sanayi dallarında kullanılan reçinenin üretimine başlanılması ile hem atıl durumdaki bir kaynağın değerlendirileceğini hem de orman köylülerinin kalkındırılacağını aktardı.
Adana'daki mevcut kızılçam ormanlarının reçine talebini karşılayacak potansiyele sahip olduğuna işaret eden Kâhya, hedeflerinin tüm orman köylerine ekonomik yönden gelir sağlayacak projeler üretmek olduğunu sözlerine ekledi.



843 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374