Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam309
Toplam Ziyaret1667951

Aralarında Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk'un da bulunduğu STK'lar, Çukurova Gazetceiler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'ya destek çıktılar.

Adana İl Emniyet Müdürünün `molotof` `likit Bomba` Olsun Önerisine sivil toplum kuruluşlarından destek yağıyor. Aralarında Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk'un da bulunduğu STK'lar, Çukurova Gazetceiler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısıyla Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'ya destek çıktılar.

Adana`ya Hizmet Edenlere Destek Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Gülaçar, molotofkokteylinin Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Terörle Mücadele Kanunu`na ateşli silah olarak alınması halinde molotof kokteylinin atıldığı gösterilerde güvenlik güçlerinin kademeli olarak silah kullanması mümkün olabileceğini ve böylelikle terör örgütü üyeleri açısından caydırıcı olacağını söyledi.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı`nın, molotofkokteylinin hukukta ismi değiştirilerek `likit bomba` olması önerisi ve "Molotof kokteyli atanlara gerektiğinde silah kullanılmalı ve gösterici o an vurulmalı" şeklindeki açıklamalarının yankısı sürüyor. Adana`daki sivil toplum kuruluşları ortak bir açıklama yaparak söz konusu öneriyi desteklerken, bu konu bazı yazar ve televizyon yorumcularını da karşı karşıya getirdi. Hasan Cemal, kaleme aldığı köşesi yazısında Avcı`yı sert bir şekilde eleştirip görevdenalınmasını isterken, Cemal`in bu yazısına Adanalı televizyon yorumcularından tepki geldi. Yapılan programda Hasan Cemal`i `sahte demokratlık` ile suçlayan televizyoncular, "Eleştiriyorsunuz iyi güzel hoşta peki ya çözüm öneriniz ne?" diye sordu.

"MOLOTOF KOKTEYLİNİN ADI `LİKİT BOMBA` OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİ" Avcı`nın açıklamalarının ardından oluşturulan ve çeşitli sevil toplum kuruluşlarınca da desteklenen `Adana Hizmet Edenlere Destek Platformu`, bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Basın Merkezi`nde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Platform adına konuşan Türkiye Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Gülaçar, izinsiz gösterilerde kullanılan ve ölümlere yol açan molotofkokteylinin hukukta isminin `likit bomba` olarak değiştirilmesi önerisini destekledikleri gibiMehmet Avcı`nın dile getirmiş olduğu "Molotof kokteyli atanlara kademeli olarak silah kullanılmalı" söylemine de destek verdi. Söz konusu önerinin, terör olaylarının yapılmadan önlenebilmesi açısından çok ciddi bir tedbir olduğunu savunan Gülaçar, molotofkokteylinin yanıcı ve yıkıcı maddelerden oluşan, benzinle, mazotla muhtelif yanmayı geciktirici malzemelerden yapılmış özel bir bomba olduğunun altını çizdi.

"HAK TALEP EDEN `ÇOCUK` ÖLDÜRMEZ" Gülaçar, "Bu bomba, insanların ölümüne neden olduğu gibi ev ve işyerlerinin yanmasına neden oluyor. Bunu herkes yapamaz. Yapsa bile o neticeyi alamaz. Özel hazırlanmış bu malzemenin adı her ne kadar molotofkokteyli olsa da bunun adının hukukta değiştirilmesi lazım. TCK ile Terörle Mücadele Kanunu`na `likit bomba` olarak girmesi gerek. Molotof kokteyli TCK ve Terörle Mücadele Kanunu`na ateşli silah olarak alınması halinde molotofkokteylinin atıldığı gösterilerde güvenlik güçlerinin kademeli olarak silahkullanması mümkün olabilecek ve bu durumda terör örgütü üyeleri açısından caydırıcı olacaktır" diye konuştu

İstanbul`da belediye otobüsüne yönelik olarak terör örgütü yandaşları tarafından gerçekleştirilen molotofkokteyli saldırıda hayatını kaybeden küçük kız çocuğunun resmini de gösteren Gülaçar, "Hak talep eden insan öldürmez. Çocukları öldürmez. Hiç kimse kusura bakmasın. Terör eylemi yapan her kim olursa olsun, kanun önünde eşit olarak hak ettiği cezayı almalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadesini kullandı

Milletvekillerine de seslenen Gülaçar, molotofkokteylinin TCK ve Terörle Mücadele Kanunu`ndan ateşli silah olarak alınmasının yasalaştırılmasını istedi

ÖNERİ YAZAR VE YORUMCULARI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ Öte yandan, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı`nın bu açıklamaları basın camiasını da karşı karşıya getirdi. Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Hasan Cemal, kaleme aldığı köşe yazısında Avcı`yı sert bir dille eleştirip, görevden alınması noktasında çağrıda bulunurken, söz konusu yazı Adana`daki televizyon yorumcularınca tepkiyle karşılandı. Kentte yerel bazda yayın hayatını sürdüren Akdeniz Televizyonu`nda `Siyah ve Beyaz` adlı programda Avcı`nın önerisi masaya yatırılırken, Hasan Cemal`e de yazısı nedeniyletepki gösterildi. Programın yapımcılarından olan Alper Tansel, molotofkokteylinin `likit bomba` kapsamına alınıp, molotofkokteyli atanlara gerektiğinde kademeli olarak silah kullanılması önerisini desteklerken, Hasan Cemal`i de `sahte demokratlık` ile suçladı ve eleştirmek yerine çözüm üretmesini istedi.



1052 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339