Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam445
Toplam Ziyaret1682432

Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Evren Er,Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Yönetiminin kendilerine olan tavrını eleştirdi.

 

 

Adana’daki teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Ülkücü İşçiler Çukurova İlçe Yönetiminin göreve atanması nedeni ile bir araya geldi. Adana Ülkü Ocakları eski Başkanı Mahir Panayır, Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Evren Er, Çukurova İlçe Başkanı Ömer Koçaklı, Yüreğir İlçe Başkanı Erhan Söğüt ve Seyhan İlçe Başkanı Serkan Çiçek’in de katıldığı toplantıda iş dünyası ile ilişkilerin yanı sıra, ülkücülerin Adana ve ülke siyasetindeki yeri de masaya yatırıldı.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Ülkücü İşçiler Derneği Çukurova İlçe Başkanı Ömer Koçaklı açış konuşmasında şöyle konuştu:

‘’İş dünyasının, çalışma hayatının cefakâr ve çilekeş insanları! Gönülleri Türklük gurur ve şuuru ile dolu kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz! Derneğimiz yeni bir yapılanma ile ülkü erlerinin hizmetine girmiştir. Adananın dört bir yanında bizleri hasretle bekleyen ülkücü kardeşlerimize müjdemiz var! Türk milletinin hizmetinde olmayı şeref kabul eden ülkücü işçiler camiamızla el ele hizmet vermeye ant içtik. Bu kutlu yolda hepiniz sefalar getirdiniz.

Değerli ülküdaşlarım! Türkiye siyasi ve ekonomik anlamda dar bir geçitten geçmektedir. Ülkücüler olarak üzerimize düşen çok önemli görevler vardır. Dış güçlerle işbirliği yapan içimizdeki hainler ve çıkar şebekeleri Türk Yurdunun ortadan kaldırılması için büyük bir iştahla gayret sarf etmektedirler. Bizler ülkesini canından aziz bilen ülkücüler olarak zayıf anımızı kollayan alçaklara bu fırsatı vermeyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız. Bundan sonra hizmet bölgemiz başta Çukurova olmak üzere Adana’nın dört bir tarafını ülkücülüğü kalesi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. ”

 

Toplantıda hazır bulunan Adana Ülkü Ocakları Başkanı Mahir Panayır, Çukurova İlçe Başkanı Koçaklı’yı başkanlık görevine atanmış olmasından ötürü tebrik ederek başarılar diledi. Panayır, Ülkücü İşçiler Derneği il ve ilçe teşkilatlarının maddi ve manevi olarak her zaman yanında olacağını belirtti.

Mahir Panayır, yaptığı konuşmada PKK terörü nedeni ile son günlerde giderek artan şehit cenazelerine gösterilen tepkisizliğe değindi. “ Ülkücülerin sokağa çıkmasını doğru bulmuyoruz ancak ülkücülüğü şiar edinen bir partinin bugünkü yönetimi tarafından gösterilen kayıtsızlığı da anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi. Ülkücülerin seslerini çıkararak kamuoyu oluşturması gerektiğine işaret eden Panayır, “ülkücü kesimi temsil ettiğine inanan mevcut yönetim bu noktada üzerine düşen görevi yerine getirmek istememektedir. Bu konu davaya inanan ülküdaşlarımızı güven konusunda şüpheye düşürmektedir” şeklinde konuştu. 

 

Mahir Panayır daha sonra şu görüşlere yer verdi:

“ Arzumuz Türk Milliyetçilerinin, Ülkücülerin tek çatı altında, üç hilalli bayrak altında toplanmasıdır. Ancak, bu ideal ne yazık ki bugünkü mevcut yönetim olduğu sürece gerçekleşeceğe benzememektedir. Mevcut yönetimin bugüne kadar ki icraatları ışığında ülkücü zihniyeti temsil ettiğine inancımız bulunmamaktadır. Yaşadıklarımız tezimizi doğrular niteliktedir. Bizim arzumuz şudur: Davaya bugüne kadar emeği geçen kim varsa toplanması, aksakallıların önderliğinde toplantı yapılarak bugünkü başıbozukluktan çıkma çareleri aranmasıdır. Amacımız ülkücülüğün geçmişte olduğu gibi şan ve şerefle yaşanmasıdır.”

 

Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkanı Evren Er’de yaptığı konuşmada, Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Yönetiminin kendilerine olan tavrını eleştirdi.

Er, “Ülkücü İşçiler Derneği rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in direktifleri doğrultusunda kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Ancak buna rağmen “ülkücü olduğunu her vesile ile gururla haykıran derneğimize bugünkü MHP Adana İl Yönetimi tarafından sahip çıkılmamaktadır. Randevu taleplerimiz bugüne kadar cevapsız bırakılmıştır. Teşkilatlarımızın açılışlarına davetli oldukları halde katılmayı reddetmektedirler. Bu tutum Başbuğumuz Sayın Türkeş’in politikalarını dışlayan bir durum arz etmektedir. Rahmetli Başbuğun mirasını kabul etmeyen bir zihniyet ülkücü camia tarafından hak ettiği akıbeti er ya da geç bulacaktır” dedi.



3602 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398