Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam610
Toplam Ziyaret1682597

Aytaç Durak'a 'emmioğlu Davası'ndan 5 Ay Hapis Cezasına Erteleme



İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile 3 bürokratı, içerisinde arabesk şarkıcısı Ferdi Tayfur'un 'Emmioğlu' şarkısıyla yapılan tanıtım CD'sinin de yer aldığı, 'seçim yasakları döneminde ilan ve afiş dağıtma yasağına ve tarafsızlığa aykırı davranmak' suçundan açılan davadan 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

İçişleri Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile 3 bürokratı, içerisinde arabesk şarkıcısı Ferdi Tayfur'un 'Emmioğlu' şarkısıyla yapılan tanıtım CD'sinin de yer aldığı, 'seçim yasakları döneminde ilan ve afiş dağıtma yasağına ve tarafsızlığa aykırı davranmak' suçundan açılan davadan 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezalar ertelenirken, aynı davada yargılanan 2 bürokrat ise beraat etti.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri'nin suç duyurusu ve Cumhuriyet Savcısı'nın soruşturmanın ardından 28 Nisan 2010'da, Durak ile 5 çalışanı hakkında, seçim döneminde 'tarafsız davranılmadığı ve belediye olanaklarının kişisel propagandaya alet edildiği' iddiasıyla Adana 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Başkan Durak ile dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Kültür ve Sanat Daire Başkanı Necati Sultan, Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Acevit ile basın danışmanı Necmettin Uçar hakkında, 3'er ay ile 2'şer yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

6'INCI DURUŞMADA KARAR

Davanın 6'ıncı duruşmasına, daha önceki duruşmalara katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan Durak da katıldı. Hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Durak, savunmasında şunları söyledi:

"Tanıtım CD'sinin ihalesini yapan Koza A.Ş. belediyenin iştiraki olan bir anonim şirkettir. Bu ihale her yıl Adana'nın tanıtım amacıyla ve bir yıl süreyle uygulamaları olan bir ihaledir. İhalenin yapılış tarihi seçim yasaklarından öncedir. Fakat ihale bir yıllık süreyi kapsadığı için uygulamaları seçim yasakları dönemlerine de denk gelebilir. Şu ana kadar hiç bir sabıka kaydım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum. Bu dava benim hakkımda zorlamayla, bir şeyler bulmak için açılan bir davadır. Öncelikle beraatımı istiyorum."

Daha önceki duruşmalara katılan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

CEZA ERTELENDİ

Mahkeme, sanıklardan Aytaç Durak, Necmettin Uçar, Fevzi Acevit ile Durmuş Ökten hakkında 6 şar ay hapis cezası verip, duruşmalardaki iyi hallerinden dolayı indirim yaparak 5'er ay hapis cezasına çevirdi. Sonra da sabıkasız olmaları nedeniyle verilen cezaları erteledi.

Sanıklardan Hasan Gülşen ile Necati Sultan hakkında ise delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildi.


DEVAM EDEN DAVALAR

Açığa alındıktan sonra hakkında başlatılan soruşturmaların devam ettiği Başkan Aytaç Durak'ın devam eden davaları şöyle:

-Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ndeki hizmet alımları konusunda 'Adrese teslim ihale' yapıldığı iddiasıyla 37 sanık hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.

-Belediyeye bağlı şirketlerden maaşlarını alıp, mesailerini Çukurova TV'de harcadıkları iddiasıyla 16 sanık hakkında Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.

-İmar değişikliği yaptırarak eşine ait arsaya değer kazandırdığı iddiasıyla 55 sanık hakkında Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.

-Belediyeye ait arsayı eşinin üzerine geçirdiği iddiasıyla aralarında kızı ve eşinin de bulunduğu 8 sanık hakkında Adana 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.

İzinsiz su şişeleme fabrikası kurarak belediyeyi zarara uğrattığı iddiasıyla Adana 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.

-Seçim mitinglerinde su dağıttığı iddiasıyla Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.

-'Seçimde hile olacak' dediği için Adana 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava.



1021 kez okundu

Yorumlar

     20/09/2011 10:30

Mustafa TUNCEL beyin söylediği gibi Aytaç DURAK ALLAH'tan torpilli..
Misafir - metehan

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398