Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam634
Toplam Ziyaret1684731

Tertip Komitesi Üyeleri ve Başkanına sonsuz teşekkürler

KIZILDAĞ GÜREŞLERİNİN ARDINDAN

                                                             Vahit ŞAHİN

 

2011 yılı Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşleri geride kaldı.

Bir yıl ara verildikten sonra güreşin yeniden yapılması ata sporumuz adına çok sevindirici ve umut verici olmuştur. Olimpiyatlarda ve Dünya şampiyonalarının yapıldığı minder güreşlerine,  insan kaynakları karakucak güreşlerinden sağlanmıştır. Köylerde ve kentlerde güreşe yatkın çocuklarımızın, gençlerimizin ilk er meydana çıkması karakucaklarla sağlanmıştır. 1960 yılında aralarında İsmet Atlı'nın da bulunduğu 7 sporcumuz olimpiyat şampiyonu olmuştur. Bu güreşçilerimiz ilk kez karakucaklarda boy göstermişlerdir. Bu nedenle karakucak güreşlerinin yapılması çok önemliydi.

Değişik il ve ilçelerden 169 güreşçinin kıyasıya mücadele ettiği 2011 yılı Kızıldağ karakucak Güreşlerinde hiç kuşkusuz Sayın Fatoş Gürkan'ın Vekil olarak girişimi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Sayın Zihni Aldırmaz'ın desteği çok önemliydi. Ama bu güreşlerinin ilk ateşinin yakılmasından başlamak üzere son dakikasına kadar Güreş Tertip Komitesi'nin büyük özverilerini de unutmamak gerekir:

"Güreşin Babası" ilan edilen Adana Güreş Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İlyas Karabulut başta olmak üzere özellikle de Tertip Komitesi Başkanı olarak bir orkestra şefi gibi adeta her ince nüansına kadar ilgilenen Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Karaisalılı işadamımız Sayın Sıtkı Polat'ın ortaya koyduğu performansı unutmamız mümkün değil. Ellerinize sağlık, her şey için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Ayrıca Güreş Tertip Komitesinde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Kaymakamı Sayın Hidayet Sarı, Karaisalılar Derneği Başkanı Sayın Ali Cengiz Taşçı, Güreş il Temsilcisi Sayın Yusuf İnce, KARSİAD Başkanı Sayın İsmail Demirikeser, Tatlıcı Köse Sayın Veli Karahan, Çevlik Köyü Muhtarı Sayın İbrahim Zopçuk, İşadamları Sayın Sabahattin Demirci, Dinçler Mağazası Sahibi Sayın Kadir Dinç  ve  Sayın Ali Ramazan Durmaz’da tam kadro olarak üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdiler. Gönlümüz isterdi ki İlçemizin Belediye Başkanı Sayın Babacan Durak da orada olsa idi. O’nun eksikliğini çok hissettiğimizi buradan söylemekte yarar görüyorum. Umarız gelecek yıl Sayın Babacan Durak protokoldeki yerine geçer ve tüm güreş severlerin gönlünü alır.

Hatası ile sevabı ile bir güreşi daha geride bıraktık. Tertip Komitesi Başkanı Sayın Sıtkı Polat başta olmak üzere tüm herkes birer deneyim sahibi oldular ve gelecek yıl çok daha başarılı bir organizasyona imza atacaklarına canı gönülden inanıyorum.

Son olarak; AK Parti Adana Milletvekili ve Kızıldağ Güreşlerinin yeni ağası Sayın Fatoş Gürkan’a, Güreş Tertip Komitesi Üyelerine, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen tüm ikişi ve kurumlar ile güreşleri izlemeye gelen binlerce vatandaşımıza teşekkür etmeyi kendime bir görev sayıyor ve gelecek yıl Kızıldağ’da buluşmayı diliyorum.



1279 kez okundu

Yorumlar

     09/09/2011 13:31

Vahit Bey inanın bizler babacan durak ın yoklugunu ne hissetttik ne de farkına vardık.Bilakis inanın gelmemesi iyi bile oldu.Rahat rahat güreşlerimizi seyrettik.Büyükşehir belediye başkanı zihni beyden allah razı olsun.
Misafir - çeceli halkı

     09/09/2011 13:17

Vahit Bey inanın bizler babacan durak ın yoklugunu ne hissetttik ne de farkına vardık.Bilakis inanın gelmemesi iyi bile oldu.Rahat rahat güreşlerimizi seyrettik.Büyükşehir belediye başkanı zihni beyden allah razı olsun.
Misafir - çeceli halkı

Kızıldağ güreşleri hk.     07/09/2011 16:48

3-4 Eylül günleri Kızıldağda yapılan konser ve güreşlerde maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yöre halkının her yıl geleneksel hale gelen bu etkinliğin geçen yıl bazı sebeplerden dolayı yapılmaması tepkilere neden olmuş idi. Bu yıl birçok engellemelere rağmen yapılan bu etkinlik yöre ve bölge halkında büyük memnuniyetle karşılanmıştır. Bölge halkının beklentisi olan bu etkinliğin gelecek yıllarda da daha kapsamlı ve organizeli yapılmasını canı gönülden temenni ediyorum. Ancak ulusal sanatçı diye davet edilşen zevatın birdaha Kızıldağ gibi itibarlı ve şöhretli bir bölgenin itibarı ile oynama ve kendi kişiliği gibi aşağılama hakkına sahip değildir. Bu yaylaya bundan böyle kişilikli sanatçıların gelmesi gerekmektedir. Ben tekrar sn. vekilimize sn. Zihni Aldırmaz bey'e, Sn. Terip Komitesi Başkanı Sıtkı Polat'a ve diğer tertip komitesi üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyor devamını hasretle bekliyoruz.
Misafir - murt diyarından

     07/09/2011 15:42

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı v.Zihni ALDIRMAZ beye Kızıldağ Karakucak güreşlerine verdiği sonsuz destekten ve Kızldağımıza yaptığı üstün hizmetlerden dolayı çok tşk ederiz.Allah Razı Olsun diyoruz.
Misafir - KIzıldağlı

     07/09/2011 13:18

Babacan Durak emekli olan eniştelerini belediyenin petrolüne işe almakla meşgül olduğu için Kızıldağ güreşleri onun ilgi sahasına girmiyordur.
Misafir - osman

     07/09/2011 13:07

Babacan Durak emekli olan eniştelerini belediyenin petrolüne işe almakla meşgül olduğu için Kızıldağ güreşleri onun ilgi sahasına girmiyordur.
Misafir - osman

     07/09/2011 11:51

Karaisalı halkı kendisine yapılan bu kötülüğü asla unutmaz.Ve Babacan DURAK seneye protokoldaki yerini alsa bile bu Kızıldağ ve Karaisalı halkı asla affetmez.
Misafir - Orhan

     07/09/2011 09:26

Babacan DURAK seneye Karaisalı Belediye Başkanı olarak kalırsa tabi neden olmasın.
Misafir - Ufukcan

     07/09/2011 09:55

Karaisalı Kızıldağ Karakucak güreşlerinde emeği geçen saygı deger insanlara murtçular adına tşk ediyorum.Karaisalı Belediye başkanı Babacan Durak 'ın ise bir Karaisalılı olarak güreşlere destek vermemesini ve tüm gayreti ile engellemeye kalkışmasını hiç hoş bulmuyorum.AK PARTİ hükümetinden ve İlçemizin güzide milletvekili Avukat Fatoş Gürkan ZOPCUK tarafından Karaisalı'mızın imajını zedelediğiğ için en kısa zamanda ve acilen görevden alınmasını istiyoruz.
Misafir - Murtçu

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351