Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam263
Toplam Ziyaret1685696

BAŞPEHLİVAN HALİL HOPUR

GÜRKAN:''BİZ AĞA DEĞİL, BU MİLLETİN HİZMETKARIYIZ''

  Geleneksel Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerinde başpehlivanlığını Kahramanmaraşlı Halil Hopur alırken, Güreş öncesi AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan güreş ağası ilan edildi.

  AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Müslüm Öveç, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıtkı Polat, MHP Karaisalı İl Genel Meclisi Üyesi Nevzat Özgün, Karaisalı Belediyesi eski Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, Karaisalılılar Derneği Başkanı Ali Cengiz Taşçı,Karaisalı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Demirikeser ile çok sayıda güreşseverin izlediği etkinlikte Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak’ın olmadığı görüldü.   

 
Adana Büyükşehir Belediyesi Güreş Alanında düzenlenen törende bir konuşma yapan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Türk Güreşi için çok önemli olan bir günde Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde yetişen gençlerin Türk atasporunu çok önemli katkıları olduğunu söyledi. Kızıldağ Güreşini çok kısa sürede hazırlandığını ve bu konuda kendilerine destek olan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz başta olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'a da geçmiş hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Gürkan, Güreş Tertip Komitesini, sponsor olan kişi ve kuruluşları ve emeği geçen herkesi kutladı.


Gürkan daha sonra şunları söyledi:
''Buralar yiğitlerin, mertlerin toprağıdır. Sizlere hizmet etmek bizlerin görevidir ve bununla da gurur duyuyorum. Kızıldağ Yolu şuan tozludur ama gelecek yıl mayıs ayında otoban gibi bir yola kavuşucaksınız. Kızıldağ Yayla içi yollar Adana Büyükşehir Belediyesince yapılmaktdadır. Huzurlarınızda Başkan Vekili Sayın Zihni Aldırmaz'a teşekkür ediyorum. Eksik kalan yollar ise en kısa zamanda tamamlanacaktır. Yine Adana Buyükşehir Belediyesi tarafından Karaisalı ilçe merkezine kapalı spor salonu yaptırılacaktır. Adana'ya 35 bin kişilik arena gibi stat çalışması sürdürülüyor. Karaisalı'da yeni Devlet Hastanesi yapılacaktır. Karaisalı Sağlık Meslek Lisesi temeli atıldı, 200 kişilik öğenci yurdu ile beraber, inşaatı sürüyor. İlçe merkezine ayrıca 200 kişilik öğrenci yurdu inşaatı çalışması devam ediyor. Yarı yıl tatilinde hizmete girecektir. Bizim amacımız memleketimizin insanlarının sosyal ve refah seviyesinin yükseltmektir. Hemşehrilerimiz bize sadece dua etsinler yeter.''
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da konuşmasında 600 yıllık bir geçmişi olan Kızıldağ Güreşlerini Belediye olarak 17. cisini düzenlediklerini ifade ederek, ''Benim de ailem Karaisalılı'dır. Buralara hizmet görevimizdir.Ortak akıl, ortak başarı parolası ile Adana'da sporda çok önemli başarılar kazandık.Spora desteğimiz artarak devam edecektir'' dedi.


Adana Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut da birer konuşma yaptılar.


Konuşmalardan sonra Tertip Komitesi adına AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Kızıldağ Güreş Ağası ilan edildi. Cazgır Mustafa Sarı Gürkan'a Osmanlı işlemeli ağalık elbisesi giydirerek hançer verdi. Gürkan daha sonra güreş alanı içerinde tur atarak vatandaşları Ağa olarak selamlarken, kendisine verilen koçu da Mehmetçik Vakfına bağışladı. Gürkan, ''Biz ağa değil, bu milletin hizmetkarıyız''diye konuştu.

  - KIZILDAĞ BAŞPEHLİVANI HALİL HOPUR

Kızıldağ Yaylası Geleneksel Karakucak Güreşlerinin başpehlivanlığını Kahramanmaraşlı Halil Hopur kazandı. Finalde rakibi Sarıçam Güreş Eğitim Merkezi'nin sporcusu Mithat Birer'i sayı ile yenen Halil Hopur, 2 bin TL'lilk para ödülü ile madalyasını AK Parti Adana Milletvekili ve Kızıldağ Güreş Ağası Fatoş Gürkan'ın elinden aldı.

 12 bölgeden 169 güreşçinin 11 sıklette mücadele verdiği güreşler sonunda kilolarında ilk üçe giren gürexçiler şunlar:

30 kg. 1. Hamza Alaca (Mersin),2. Fatihcan Avcı (Mersin), 3. Osman İşcan (Tarsus)

35 kg. 1. Zeynel Altın (adana), 2. Veysel Karani (Adana) ,3. Hüseyin Tekerlek (Mersin)

40 kg. Hüseyin Çakıt (Adana), 2. Mert Çolak (Adana), 3. Remzi Alaca (Mersin)

45 kg. 1. Ahmet Tatlıer (Tarsus), 2. Emre Çakıt (Adana), 3. M.Ali Kırmızı (Tarsus)

50 kg. 1. Siyami Güven (Ceyhan), 2. Mustafa Karabulut (Tarsus), 3. Abdullah Serkan Uysal (Tarsus)

55 kg. 1. Nebi Uzun (Ankara), 2. Zahit Torun (Ankara), 3. Can Erköfte (Ceyhan)

60 kg. 1. M.Ali Daylak (Ankara), 2. Selçuk Şahin (Ankara), aydın Kılıçkaya (Adana)

66 kg.1.Aziz Bolat (Ceyhan), 2. Halil Efe (Tarsus), 3. Şenol Çalık (K.Maraş)

74 kg. 1. Fatih Karataş (Ceyhan), 2. Mehmet Oktay (Ankara), 3. Abbas Eker (Ceyhan)

85 kg. 1. İsmail Bulut (K.Maraş), 2. Muhammet Mercimek (İstanbul), 3. Musa Gürbüz (K.Maraş)

BAŞ

Halil Hopur (K.Maraş), 2. Mithat Birer (Sarıçam), 3. Ramazan Bozkurt (K.Maraş), 4. İrfan Yıldırım (Karaisalı)

 



1807 kez okundu

Yorumlar

     05/09/2011 08:58

onun ne işi var karaisalıyla emekli eniştesine maaş versin mustafa durak a havuzu versin sanki çok ihtiyaçları vargibi ondan sonra 24 saat personeli kamerada izlesin onun güreşle falan işi olmaz sayın başkan babacan durak tan bahsediyoruz tabiki
Misafir - adanalı

     04/09/2011 21:37

''BİZ AĞA DEĞİL, BU MİLLETİN HİZMETKARIYIZ'' sözünden de hiçbir ilham almayan Karaisalı Belediye Başkanı o koltukta 1 saniye bile oturmamalı.
Misafir - murtçu

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382