Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam610
Toplam Ziyaret1686043

Kızıldağ'da güreş ağası kim olacak?

Kızıldağ'da güreş ağası kim olacak?

                                                                                                                                                                                                     VAHİT ŞAHİN


İlk kez hangi yılda başlatıldığı bilinmeyen ama yüzyıllardır geleneksel olarak sürdürülen Kızıladğ Yaylası Karakucak Güreşleri yarın yapılacak.
Adana Büyükşehir Beledyesi Başkanı Aytaç Durak tarafından yıllardır gerçekleştirilen Kızıladğ Yaylası Karakucak Güreşleri bu yıl ilk kez Aytaç Durak'sız yapılacak. Geçen yıl çeşitli bahanelerle yaptırılmayan Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşlerine bu yıl damgasını AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan vurdu. Gürkan'ın girişimleri sonucu Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın talimatıyla  yapılacak olan güreşin ağasının ise kim olacağı henüz belli değil.
Daha önceleri açık artırma suretiyle yapılan güreş ağalığı seçimi Aytaç Durak'ın para toplamayı çirkin bulması nedeni ile kaldırılmış ve güreş tertip komitesi kararı ile ağa olarak Aytaç Durak ilan edilmekteydi.
Kızıldağ'da güreş ağası kim olacak?
Bu yıl ise Zihni Aldırmaz mı, Fatoş Gürkan mı, yoksa eski ağa Aytaç Durak mı ilan edilecek henüz bilinmezken, belki de eskisi gibi açık artıma suretiyle de güreş ağası seçimleri yapılabilecek.
Her şey yarın meydanda belli olacak.
Öte yandan Kızıladğ Karakucak Güreşi için hazırlanan Güreş afişinde Zihni Aldırmaz ile Babacan Durak'ın isimlerine yer verilmediği görüldü. Babacan Durak'ın baskısı sonucu isimlerin çıkarlıdğı tahmin edilirken, diğer kurum temsilcilerin isimlerinin yazılması ise manidar bulundu.
Evet güreşçiler er meydanında kıyasıya mücadele ederken, masa başında ise daha stresli ve heyacanlı maçların yapıldığı görüldü. Kim kazandı, kim kaybetti ise er maydanında ortaya çıkacak.



1336 kez okundu

Yorumlar

     05/09/2011 12:11

kardeşim mustafa sürmeli çok güzel söylemişsiniz.İlçemize hizmet eden her kişi çok degerlidir.Peki güzelim ilçemizde Aytaç Durak ve Babacan Durak zamanında yapılan hizmetleri sayabilirmisin??sayda bizlerde bilelim.ögrenelim.veya tşk edelim.
Misafir - 01_ZOPCUK

     05/09/2011 11:12

Sayın Mustafa Sürmeli bey:Kızıldağ güreşleri için manevi ve maddi olarak 1 tl dahi destek vermem mümkün değil diyen Babacan DURAK için de ne düşünüyorsunuz acaba?? bilmek isteriz.
Misafir - Adanalı

     05/09/2011 11:57

Sayın Mustafa Sürmeli bey:Kızıldağ güreşleri için manevi ve maddi olarak 1 tl dahi destek vermem mümkün değil diyen Babacan DURAK için de ne düşünüyorsunuz acaba?? bilmek isteriz.
Misafir - Adanalı

     05/09/2011 11:57

Aytaç Durak ve Durak ailesi olarak Karaisalıya ve Kızıldağa yapılan hizmetleri görmezlikden gelen binlerce Karaisalılının evine aş ve ekmek sağlayanlara parti adı altında dil uzatanları kınıyorum. Hangi partiden olursa olsun bir Karaisalılı olarak ilçemize hizmet eden her kişi çok değerlidir.
Misafir - Mustafa Sürmeli

hala ne bekleniyor??     04/09/2011 12:49

Sayın Milletvekilimiz 100 yıldır Kızıldağda yapılmakta olan Kızıldağ karakucak güreşlerini tüm çabaları ile engellemeye kalkışan Karaisalı Belediye Başkanını görevden almak için bundan daha iyi fursat ne olabilir?
Misafir - Mert_Öz Murtçu

     04/09/2011 12:06

SAyın Adana Milletvekilimiz ve Karaisalımızın ablası Avukat Fatoş Gürkan ZOPCUK,Adana Büyükşehir belediyesi Başkanı Zihni ALDIRMAZ ve güreşte emeği geçen tüm yetkili yetkisiz personellere çok tşk ederiz.
Misafir - Çopuroğlu_Çeceli

Zihni Beyin hakkı     04/09/2011 12:53

Kızıldağ Güreşleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Adana Büyük şehir belediyesi Başkanı Zihni ALDIRMAZ beyin güreş ağalığı hakkıdır.Kendisine tüm Murtçular ve kızıldağ halkı olarak tşk ederiz.Kızıldağ Güreşleri için Kendi personellerini 8 saat boyunca kamera ile gözetlemekten başka hiçbir iş yapmayan ve kılını dahi kıpırtdatmayan Karaisalı Belediyesi personeli Babacan durak ı ise kınıyoruz.Ve murtçular olarak ilk seçimde AK PARTİ olarak çırçır fabrikasına Jubilesini yapacağız.
Misafir - murtçu_Orhan

AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231