Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam258
Toplam Ziyaret1667900

Dokuzoluk dolup taşıyor

Karaisalı'nın Boztahta köyü sınırları içerisinde Köpekli mevkiisinde açılan Dokuzoluk Mesire yeri hafta içinde de ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Karaisalı Kaymakamlığı ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünce hizmete açılan Dokuzoluk Mesire Alanı Eğlence Irmağı üzerinde güzel bir piknik yeri. Boztahta Köyü yakınlarında, Karaisalı'nın kuzeydoğu istikametinde ve  Karaisalı'ya 27 km mesafede olan Dokuzoluk'a Kızıldağ yolundan Çukur Çömelek Köyüne ayrılan yoldan gidilerek ulaşıldığı gibi Etekli Köyünden ve Cingöz yolundan da ulaşılabiliniyor.

 

Dokuzoluk Mesire yeri, dar bir boğazdan geçen Eğlence ırmağı üzerinde oluşan doğal bir güzelliktir. Karaisalı Kaymakamlığı ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi yapılan Dokuzoluk'ta; kamelyalar, piknik masaları, mangal yerleri, mescit, umumi tuvalet ve çeşmeler mevcuttur. Doğa yürüyüşü, yüzme ve balık tutma gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

 

Restore edilen tarihi bir değirmenin yer aldığı tek odalı bina şark odası olarak düzenlendi Bu odada özel gezi toplantıları yapılabiliyor. Gece ışıklandırması bulunan Dokuzoluk'ta gerekli malzemesini getirenler geceyi burada geçirebilirler.

 

Dokuzoluk Hasan GÖZKÜÇÜK tarafından işletilmekte, rezervasyon ve bilgi için 0534 880 85 05 nolu telefondan İrtibat kurulabilir.



7873 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339