Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam895
Toplam Ziyaret1669281

DP: Pamuk müdahele fiyatları hemen açıklanmalı

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yavuz Tekeli, hükümetin pamuk müdahale fiyatlarını bir an önce açıklaması istedi.

Çukurova'da kuru pamuk üretiminin Ağustos başında başladığını, sulu pamuk hasadının ise Ağustos sonunda başlayacağını bildiren Yavuz Tekeli, Hükümetin Türkiye'nin pamuk üretim merkezi olan Çukurova'nın bu konumunu gözönüne alarak, en kısa sürede pamuk müdahale fiyatlarını çıklaması gerektiğini kaydetti.

 Çukobirlik'in pamuk alım kampanyasını 1 Ağustos itibariyle başlattığını, tüccarların da aynı dönemde pamuk almaya başladığını hatırlatan Yavuz Tekeli, Hükümetin pamuk müdahale fiyatlarını açıklamakta gecikmesi halinde, pamuk üreticisinin tüccarın insafına terkedilmiş olacağını ve yeni bir mağduriyet yaşayacağını belirtti.

 Hükümetin buğday fiyatlarını Çukurova'da buğday hasadının tamamlanmasından sonra açıklaması nedeniyle çiftçinin büyük kayba uğradığını ve mağduriyet yaşadığını ifade eden Yavuz Tekeli, Tarım Bakanı Mehdi Eker'e "Pamuk fiyatlarını hemen açıklayarak, çiftçinin bir kez daha mağdur olmasını önlemeye" çağırdı.



655 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339