Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam173
Toplam Ziyaret1688774

Kızıldağ Yaylasında Yaz Kur’an Kursu



Yaz mevsiminin gelmesiyle yaylalara göç eden vatandaşları dini yönden aydınlatmak milli birlik ve beraberliği pekiştirmek için Adana iline bağlı Karaisalı Müftülüğü tarafından Kızıldağ yaylasında Yaz Kuran Kursu ve Vaaz ve İrşat programı düzenlendi.
 
 Karaisalı İlçe Müftüsü Sezai Edal, Kısıldağ yaylasında yaptığı bulunan Erdal; ''Yaylalardaki Yaz  Kur’an Kurslarında okuyan öğrencilerin de derslerine iştirak edip gerekli bilgilendirmelerde bulunup, rehberlik edecek olan irşat ekibi personeli, bir program dâhilinde, hizmetlerini devam ettirecektir. Denizden yaklaşık 1600 m olan Torosların eteğindeki Kızıldağ yaylasındaki 13.noktada yaz kursları devam ediyor. Halen 350 öğrenci ders görmektedir. Birtakım teknik imkânlarında kullanıldığı yaz kuran kurslarından yayla halkının gayet memnun olduğu görülmektedir''dedi.

2011 Yaz kurslarından yüksek verim elde edeceklerini ifade eden Erdal, ''Kurs öğretici kitap cd, ve teknik dokümanlarla destek vermektedir. Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitapların hediye edildiği Kızıldağ Yaylasında Yaz Kur’an Kursu sonunda öğrenciler arasında Kuranı Kerim ve bilgi yarışmaları düzenlenecektir'diye konuştu.



989 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406