Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam355
Toplam Ziyaret1691797

CHP, İlhan Selçuk'u andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, Gazeteci Yazar İlhan Selçuk'u ölümünün birinci yılında saygı ve minnetle andıklarını bildirdi.

Çelebi, İlhan Selçuk'un ölümünün birinci yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, Selçuk'un ömrünü bağımsız, demokratik, cumhuriyetçi, laik Türkiye'nin sürekliliği için harcadığını belirtti. Çelebi, mesajında şunları söyledi:

"Gazeteci, yazar Türk aydınlanmasının önde gelen isimlerinden İlhan Selçuk’u 1 yıl önce kaybetmiştik. Selçuk'un yaşamı ulusal kurtuluş mücadelesinin ve sonrasında inşa edilen çağdaş Türkiye’nin daha ileri daha gelişmiş cumhuriyetçi, devrimci, laik değerleri ve kazanımları yaşatma, kalıcı kılma mücadelesi içinde geçti. Ciddi anlamda sıkıntılar, çileler çekti, cezaevlerine girdi, saldırılara uğradı ama emperyalizme de tüm gerici güçlere de ve onun eylemlerine de karşı durdu, yılmadı. Ve ömrünün sonuna kadar kararlılıkla bağımsız demokratik, cumhuriyetçi, laik Türkiye’nin sürekliliği için mücadele etti.  Cumhuriyet değerlerine yoğun bir saldırıların olduğu bağımsızlığımıza çok önemli darbelerin vurulduğu gericiliğin ve işbirlikçiliğin  bin bir kılıkta piyasaya sürüldüğü şu günlerde İlhan Selçuk’u sevgi ile özlemle ve saygı ile anıyoruz. Türkiye halkı Mustafa Kemal’in ve onun aydınlarının yol göstericiliğiden her şeye rağmen vazgeçmeyecektir. Mustafa Kemal’in gençleri hitaben söylediği Bursa nutku bugünleri ifade eder hale gelmiştir. Türkiye halkı bu durumu görecektir."



677 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374