Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam233
Toplam Ziyaret1691675

Bostancılardan karpuz eylemi

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Vedat Dalokay Hal Kompleksi bostancı esnafı, hal dışında korsan karpuz satışı yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Vedat Dalokay Hal Kompleksi bostancı esnafı, hal dışında korsan karpuz satışı yapıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Yeşiloba Mahallesi'nde bulunan Hal Kompleksi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar eylemci karpuz kamyonlarının üzerine çıkarak, 'Belediye korsana destek veriyor', 'Vergi vermek suç mu', 'Mezarlık pazarına hayır' pankartları açtı. Anadolu Mahallesi'nde yasadışı pazar kurulduğunu ve burada vergisiz satış yapıldığını ileri süren yetkililerin bu konuya ilgisiz kaldıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Bostan Alıcı ve Satıcı Odası Başkanı Hasan Ayhan "Bize üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Devlet bize borçlarımızı ödememiz için yapılandırma hakkı verdi ama borçlarımızı bu şekilde ödeyemiyoruz. Korsan satışlar Adana engellenmiyor. Hal yetkilileri bu konuyla ilgilenmiyor. Korsan satış yapılan Asri Mezarlığının arkasına gittik. 50 tane pikap vardı hal yetkilileri müdahale etmeye gerek duymadı" diyerek tepki gösterdi.

Hal esnaflarından Ramazan Gürbüz de "Tek sıkıntımız vergisiz yapılan satış. Belediye ve yetkililer buna bir önlem almazsa samimiyetlerinden şüphe ederiz. Bu sıkıntımızı gerekli yerlere iletmemize rağmen aldığımız cevap 'devlet bazen her yere yetişemez' oldu. Biz de bunun üzerine eylem yaptık" dedi. Yine hal esnaflarından Çukurova Belediyesi Meclis üyesi Ali Katman ise, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bu denetimlerin yapılması gerektiğini belirterek, "Şu an Anadolu Mahallesinde yapılan tespite göre 355 adet pikap var. Bunlar korsan satış yapıyor herhangi bir belge fatura irsaliye yok. Devletinde büyük kaybı var en büyük zararı da biz esnafa veriyor. Çiftçiler mağdur, malları gece onların nezaretinde hırsızlıkla getiriliyor. O karpuzların yüzde 90'ı hırsızlık" diye konuştu.

Esnaf, eylemin ardından olaysız dağıldı.



934 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374