Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam327
Toplam Ziyaret1691769

Ümit Özgümüş: "Demirel'in adayı değilim"

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, “CHP içindeki Demirel’in adayları” listesinde adının geçmesine ve “ayrılıp grup kuracaklar” iddiasına tepki gösterdi. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Özgümüş, “CHP’den seçilip başka bir siyasi partiye katılmayı namertlik sayarım” dedi.

‘CHP içindeki Demirel’in adayları‘ iddiasının, 12 Haziran seçimlerinde listeye giremediği için CHP’yi basında ve kamuoyunda tartışmaya açan eski bir Genel Başkan Yardımcısı tarafından ortaya atıldığını ifade eden Özgümüş, son zamanlarda basında çıkan ve bazı köşe yazarlarınca sık sık işlenen “Demirel’in adayları” listesinde adının geçmesi üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.

Özgümüş, Demirel ile hayatı boyunca, Başbakan olduğu dönemde bir ödül töreninde kısa süreli, Cumhurbaşkanı olduğu dönemde ise bir heyetle makamında ziyaret etmek olmak üzere sadece iki kez karşı karşıya geldiğini söyledi.

Özgümüş, “O tarihten bugüne kadar, milletvekilliği adaylığım süreci de dahil olmak üzere hiçbir zaman hiçbir yerde tesadüfen dahi karşılaşmadığım gibi, telefonla veya hiçbir iletişim aracı ile bir kez bile konuşmuş veya iletişim kurmuş değilim” diye konuştu.

EMEĞE SAYGISIZLIK VE NAMERTLİK SAYARIM

Medyada, “Demirel’in adayları ayrılıp grup kuracaklar” iddiasının yer aldığına dikkati çeken CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, şöyle konuştu: “12 Haziran seçimi döneminde CHP’nin fedakar örgütleri, gönüllüleri, kadın ve gençlik kolları ile bazen yağmur bazen güneş altında çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Bu insanların emeği, desteği, çalışması ile milletvekili olup sonra başka bir siyasi partiye katılmayı bu değerli insanların emeğine saygısızlık ve namertlik sayarım. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine güvendiğim, CHP’yi doğru politikalarla yönettiğine, yöneteceğine inandığım için Sanayi Odası başkanlığını bırakarak milletvekili oldum. Bugünde bu inancımı koruyorum.”




742 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374