Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam152
Toplam Ziyaret1690851

Cinsel Tacizli Yağma Davası

Adana‘da, parkta taciz ettikleri bir kişinin 210 lirasını aldıkları, kaçarken de jiletle tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklanan ve haklarında 15‘er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan iki kız kardeş, ilk duruşmada tahliye edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, Tepebağ Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı‘nda 4 Nisan günü meydana geldi. Alev G. (35) ile Çiğdem G. (22) adlı kız kardeşler, parkta oturan Cuma E.‘nin (54) yanına giderek sigara istedi. İddiaya göre daha sonra Cuma E.‘nin elindeki suyu alıp bir kenara bırakan Alev G. bacaklarını okşayıp şahsı etkilemeye çalışırken, bir yandan da elini cebine atarak 210 lirasını aldı. Tacizden rahatsız olup ayağa kalkan Cuma E., Alev G.‘nin kardeşi Çiğdem G.‘ye para verdiğini görünce cebindeki

paranın çalındığını fark etti. Alev G., parasını isteyen Cuma E.‘yi, "Seni bıçaklarım. Jilet atarım, yaralarım" diye tehdit edip kardeşiyle birlikte uzaklaştı. Cuma E.‘nin şikayeti üzerine yakalanan kardeşler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianameyle iki kız kardeş hakkında "nitelikli yağma" suçundan dava açıldı. 15‘er yıla kadar hapis cezaları istenen kız kardeşler, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde hakim karşısına çıktı. Sanık Çiğdem G., olay günü parkta müştekinin yanına oturduklarını ve bu kişinin ablasıyla birlikte olmak istediğini öne sürerek, "Daha sonra benimle birlikte olmak istediğini söyledi. Ancak ben kabul etmeyince bizi şikayet etmiş. Müştekinin cebindeki parayı ben değil, ablam almış. Müştekiye karşı

zor kullanmadık ve bıçaklama tehdidinde bulunmadık" diye konuştu. Alev G. ise, Cuma E.‘den ilişki karşılığı para aldığını söyleyerek, "Ben, ‘Seni bıçaklarım, yaralarım ve jilet atarım‘ gibi ifadeler kullanmadım, tehdit etmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimalini göz önünde bulundurup tahliyesine ve müştekinin ifadesinin alınabilmesi için Gaziantep Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi‘ne yazılan talimatın beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Kız kardeşler tutuksuz yargılanacak.



725 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374