Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam466
Toplam Ziyaret1691908

- ADANA YÖRÜK TÜRKMENLERİ DERNEKLERİNDEN MHP’YE TAM DESTEK

YÜREĞİR’DE AÇIK HAVA TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELEN ADANA YÖRÜK TÜRKMEN DERNEKLERİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ MHP’Yİ DESTEKELEME KARARI ALDIKLARINI AÇIKLADILAR.

ADANA YÖRÜK TÜRKMENLERİ DERNEKLERİ ADINA AÇIKLAMA YAPAN OĞUZ ADEM SELÇUK: “ANA DİLİMİZİN TEK VE TÜRKÇE OLMASI, ANKARA’NIN BAŞKENT OLMASI, ÜLKEMİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜN YAŞATILMASI İÇİN ADANA’DA BULUNAN YÖRÜK TÜRKMEN DERNEKLERİ OLARAK BİZ BURADAN MHP’Yİ DESTEKLEYECEĞİMİZİ BEYAN EDİYORUZ. MENSUBUMUZ OLAN YÖRÜK TÜRKMEN AŞİRETLERİNİ ONLARIN BİREYLERİNİ, OBALARINI BU SEÇİMDE MHP’YE OY VERMEYE DAVET EDİYORUZ. ALDIĞIMIZ BU KARARI SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ”

  Yüreğir’de düzenlenen açık hava toplantısında bir araya gelen Adana Yörük Türkmenleri Derneği, Toros Yörükleri Derneği, Çukurova Oğuz Boyları Derneği Başkan ve yöneticileri 12 Haziran seçimi için MHP’ye destek vereceklerini bildirdiler.

  Çukurova Oğuz boyları Derneği Başkanı Mehmet Demir, Toros Yörükleri Derneği Başkanı Oğuz Adem Selçuk, Toros Yörükleri derneği ve Akdeniz Yörük Türkmenleri derneği Federasyonu Kurucusu Bilal Şahin, Adana Yörük Türkmen Derneği yönetim kurulu üyeleri büyük bir kalabalık eşliğinde aldıkları kararı açıkladılar.

  MHP Adana Milletvekili adayları Seyfettin Yılmaz, Neslihan Uzun, Mehmet Külahlıoğlu ile MHP Yüreğir İlçe Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Sarıçam ilçe Başkanı Mehmet Özcan’ın da katıldığı toplantıda, Yörük Türkmen Dernekleri adına açıklamada bulunan Oğuz Adem Selçuk şöyle dedi:

 “Ana dilimizin tek ve Türkçe olması, Ankara’nın başkent olması, ülkemin bölünmez bütünlüğünün yaşatılması için Adana’da bulunan Yörük Türkmen dernekleri olarak biz buradan MHP’yi destekleyeceğimizi beyan ediyoruz. Mensubumuz olan Yörük Türkmen aşiretlerini onların bireylerini, obalarını bu seçimde MHP’ye oy vermeye davet ediyoruz. Aldığımız bu kararı sizlerle paylaşıyoruz”

  MHP Adana Milletvekili Adayı Seyfettin Yılmaz da konuşmasında içinde bulunulan dönemin milletin birliği ve dirliği zamanı olduğunu belirterek, “Dönem, milletimiz ve devletimiz üzerinde oynanan oyunları bozma dönemidir. Onun için bizim bir ve diri olmamız lazımdır. Başka yolu yok. Çünkü biz iddia ediyor ve söylüyoruz. Toroslar’da yanan Yörük ateşi sönmedikçe tüm oynan oyunlar bozulacaktır ve yerle yeksan edilecektir. Fakat, Adana’da birileri Yörükler ve Türkmenler üzerinde oyunlar oynuyor” dedi.  Bu sözler üzerine “yuh” çeken vatandaşlara müdahale eden Yılmaz, “Yuh yok arkadaşlar. Yuha da değmez, Yuhlarınızı sandıkta vereceğiniz oylarla gösterin” dedi.

  Yılmaz, AK Parti Adana 1. Sırayı adayı Ömer Çelik’in kendini Adana’nın patronu ve sahibi sandığını, Adana’da kendisinden başkasına hayat hakkı tanımadığını ifade ederek şöyle devam etti:

  “AKP’nin birinci sıra adayı Ömer Çelik, Adana’da ne kadar Türkmen çocuğu varsa görevden almıştır. Adana’da Adanalılık şuuruyla hareket edenlere tasviye süreci başlıyor. Bu bürokraside başlıyor, iş dünyasında da ve belediyelerde de böyle devam ediyor. Ömer Çelik, Adana’da 50 polisle geziyor. Biz Yörük Türkmen çocukları okuruz Ayetel Kürsi’yi çıkar yürürüz. Hiçbir şey olmaz. Bu seçimlerde her türlü fitne ve fesat yapılıyor. Şimdi bu şahıs diyor muş ki benim için, PKK’nın adayı. Siz hiç gördünüz mü Yörük Türkmen çocuğundan PKK’lı olur mu?  Onu bir haftadır TV’ler çağırıyorum şimdi buradan da çağırıyorum. Yüreği varsa, yüreği atıyorsa, daha seçimlere üç gün var, şu televizyonlarda halkın karşısına bir çıkalım Allah rıza için.”

   Ömer Çelik’in 2010 yılının yedinci ayında Barzani’nin dizinin dibinde KDP’nin toplantısına katıldığını kaydeden Yılmaz, “Ben ise o dönemde Toroslar’da Yörüklerimizle ayran içiyordum. O, Habur’dan teröristlerin kırmızı halılar ile karşılamanın teorisyeni ve açılım zihniyetinin mimari iken ben orman köylerinde, dağ köylerinde vatandaşlarımın geleceği için planlar ve hesaplar yapıyordum. Herkes haddini bilecek. Yörük Türkmen çocuğuna bu lafı söyleyemezsiniz, söylediğiniz anda da gereğini yapmalısınız” dedi.

  “Devletin başına devlet gelecek” sloganlarının atıldığı açık hava toplantısında Yılmaz daha sonra şunları söyledi:

  “Bu seçimlerde hiç olmadığı kadar bugün Türk milletinin MHP’ye ihtiyacı var. MHP parlamentoda çok güçlü bir şekilde yer almak zorundadır. Bundan dolayı bu milletin ve devletin geleceği açısından Kendini Türk hisseden Türk milletinin bağımsızlığının devamını isteyen herkesin bir arı gibi çalışarak MHP’nin çok güçlü bir şekilde parlamentoda yer almasını sağlamak gibi bir mükellefiyeti olduğunu düşünüyorum. Ben hepinizde bu desteği arzu ediyor ve istiyorum. “

  MHP Adana Milletvekili Adayı Neslihan Uzun ise, Türk Milleti üzerinde çok büyük oyunlar oynanmakta ve planlanmakta olduğunu söyledi. Uzun, “Bugün İstanbul’da Bizansı yenirden kurmayı hedefleyenler, Karadeniz’de Pontus Rum’u canlandırmayı hedefleyenler, bugün Güneydoğu’da Kürdistan’ı hedefleyenler, bugün Doğu Anadolu’da Ermenistan’ı hedefleyenler ve biz Yörük Türkmenleri iç Anadolu’ya sıkıştırmayı hedefleyenler, göreceklerdir ki Yörükler hiçbir zaman ne devletinden, ne vatanından, ne de milletinden vazgeçip daracık ovaya sığmayacaklardır. Biz yıllardır savaşlar gördük, o kadar şehitler verdik. Ve hiçbir zaman bu devleti, bu milleti üç beş çapulcuya bırakacak kadar küçülmedik ve küçülmeyeceğiz de. MHP olarak tüm Yörükleri bu dünya üzerinde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Bizler Yörüğüz, çadırlarımız kara olsa da 13 Haziran günü bahtımızın kara olmadığını göstereceğiz”

  MHP Adana Milletvekili Adayı Mehmet Külahıoğlu da, kendisinin de Yörük olduğunu belirterek, “Ben Karaisalı’nın çakallı Köyündenim. Bir STK’nın başkanı olarak hizmet etmekte iken, ülkenin içinde bulunduğu durumu gördüm. Memurumuzun, işçimizin ve köylümüzün perişanlığını gördüm. Yalancı olan bu iktidarın yalanının yüzlerine vurmak için sokakları kan gölüne çeviren bu PKK’ya dur demek için, bayrağımızı gönderden indirmek isteyenlere dur demek için, Ezanı Muhammadiye’yi susturmak isteyenlere dur demek için, milli sermayeyi dışarı peşkeş çekenlere dur demek için, topraklarımızı Filistin’de olduğu gibi peşkeş çekenlere dur demek için, ülkemizin birlik ve beraberliliğini korumak için, milletimizin oyuna sahip çıkmak için MHP’den milletvekili adayı oldum. 12 Haziran günü  mührünüzü MHP’nin üç hilalinin altına vuracağınıza ve MHP’yi tek başına iktidara taşıyacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

  Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de konuşmasında,  12 Haziran seçim gününün Türkler ve Yörükler için namus ve şeref günü olduğunu söyledi. Sözlü,  şöyle devam etti:

  “Burada bir araya gelişimizin, mücadelemizin yegane sebebi Türklük gururudur. MHP’nin birinci sırasından 13. sırasına kadar olan değerli Yörük Türkmen adayları sizleri parlamentoda temsil etmeye adaydır. Ben de sizler gibi kıl çadırda doğmuş bir babanın çocuğuyum ve üç dönemdir belediye başkanıyım ve hep sizlerin desteğini gördüm. Başbakanın Başdanışmanı Ömer Çelik’e vereceğimiz destek yoktur bizim. Bunun aksi Ömer Çelik’in değirmenine su taşımaktır. Adana onun döneminde işsizlikte ve yolsuzlukta birinci olmuştur. İstihdam adına Adana’da tek bir yatırım yapılmamıştır. Bugün onlar Türkiye’de milletimizin birliğini ve bekasının temeline dinamit koyanların yegane mimarıdır. MHP dışında başka partilere verilecek her oy bu günaha ortak olmaktır. Yörükler Türkmenler olarak aklımız başımızdadır. Kimsenin bizi pazarlamak gibi bir niyeti olmasın. Adaylarımıza, milletimize ve inancımıza sahibiz ve onların arkasındayız.”

  Yazar Nurettin Pakyürek ise, “Tapusunu almış olduğumuz mübarek Türkiye topraklarından Türk’ün adının kazınmak için bir takım siyasiler, onların medyadaki yandaşları, bir takım oda kuruluşları ve onun başındaki dönmeler, bu Millete düşmanlıklarını olabildiğince hız kazandırmakta, bugün adeta devletimizi parçalamak, milletimizi bölmek durumuna getirmişlerdir” dedi.



3280 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374