Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam508
Toplam Ziyaret1691950

Adana‘da Cinayetle Biten Kavganın Sanıkları Hakim Karşısında

Adana‘da uyuşturucu satıcısı şahsı kendisini torbacı yapmak istediği gerekçesiyle öldürüp, bir kişiyi de yaraladığı iddia edilen sanık ile olaya karışan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen duruşmada, "kasten öldürme ve yaralama" suçlarından hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Doğan Y., olay sırasında pompalı tüfekle ateş eden müşteki sanıklar Necmi A. ve Mesut Ç. ile müşteki Hazma Ç. hazır bulundu. Sanık Doğan Y., ölen Yunus Ç.‘nin kendisine uyuşturucu sattırmak istediğini ileri sürerek, "Olaydan bir gün önce arkadaşlarıyla birlikte yolumu kesip beni dövdü. Darp edildiğim için geceyi dışarıda geçirdim. Arkadaşımla eve

gittiğimde annem beni birkaç kişinin aradığını söyledi. Evden çıktıktan sonra karşılaştığımız Yunus ve kardeşi Mesut Ç. ile tartıştık. Necmi A.‘nın bana tüfekle ateş etmesi üzerine evin altında sakladığım tabancayı alıp dama çıktım. Ben damda olduğum sırada ateş etmeyi sürdürdüler. Bu arada ben de önce çiçek saksılarını korkutmak amacıyla üzerlerine attım. Mesut Ç. de ateş etti. Ancak kaç kişide tüfek olduğunu bilmiyorum. Kapının önünde ise Rıdvan Y. elinde sopayla bekliyordu. Bana ateş edilince ben de

korkup tabancayla 2 el ateş ettim. Bu sırada birinin yaralandığını fark ettim. Yunus Ç.‘nin öldüğünü öğrenince bir hafta sonra teslim oldum" dedi.

Ölen Yunus Ç.‘nin ağabeyi olan müşteki sanık Mesut Ç. ise, kardeşinin uyuşturucu kullandığını ve aynı zamanda satışını yaptığını söyleyerek, "Sanık ve birkaç kişi evimize saldırdığı için kardeşim bunu gurur meselesi yaptı. Kardeşimin sanıkla herhangi bir husumetinin olup olmadığını da bilmiyorum. Evimize ne için saldırdıklarını anlamadım. Mahalledeki gençler ise Doğan‘ın kardeşime tabancayla ateş edeceğini söylemişlerdi. Evimiz, sanığın evine yakın olduğu için tabanca sesi duyunca o yöne doğru gittim.

Yunus‘la birlikte Rıdvan Y. ve Necmi A. da orada bulunuyordu. Doğan, damdan ateş ettiği için kardeşim Yunus bulunduğu yerden çıkamıyordu. Ben kardeşimi bulunduğu yerden uzaklaştırmaya çalışırken mermi isabet etti. Bu sırada Necmi de yaralandı. Kardeşimi ve Necmi‘yi hastaneye götürdüm. Ancak kardeşim müdahalelere rağmen kurtarılamadı" diye konuştu.

Müşteki Hamza Ç. ise oğlunu öldüren sanık Doğan Y.‘den şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlendiği duruşmayı dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.



695 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374