Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam1190
Toplam Ziyaret1687699

“KAN HASTASI OLARAK DOĞMAK ÇOCUKLARIMIZIN KADERİ DEĞİLDİR”

  Kısa adı (ATODER) olan Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Koruma ve Danışma Derneğinin Adana Hekimevinde düzenlediği Talasemi Eğitim Seminerine konuşmacı olarak Balcalı Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bölümünden Prof. Dr. Bülent ANTMEN, Devlet Hastanesi Talesemi Doktoru Dr. Abdullah YAVAŞ katıldılar. Prof. Dr. Bülent ANTMEN Talasemi, orak hücre anemi hastalığı ve taşıyıcılığından bahsederek, hastaları ve katılımcıları bilgilendirdiler.

  Dr. Abdullah YAVAŞ ise Devlet Hastanesi Talasemi merkezinin yapmış olduğu Talasemi önleme çalışmalarından ilgili bilgi vererek “Hastalıktan korunmak ve bilgi sahibi olmak için bize başvurabilirler, özellikle yeni evlenen çiftlerin bize müracaat ederek bu testleri yaptırmaları büyük önem arzetmektedir”dedi. Dernek Başkanı Ali KILIÇ ise toplumun çok bilinçsiz olduğunu ifade ederek hala kan hastası olarak doğan bireyler olduğunu ve bu tür toplantılarla halkımızın bu hastalıkla ilgili olarak bilinçlenmesini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

  Başkan Ali Kılıç konuşmasında Prof. Dr. Bülent ANTMEN ve Dr. Abdullah YAVAŞ’a seminere desteklerinden ve her zaman yanlarında olmalarından dolayı teşekkür ederek “Adananın köylerinde Talasemi hastalığı hakkında toplantılar düzenleyip halkı bilinçlendirmeye çalışıyoruz, tüm hastalara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz amacımız kan hastası olarak doğan çocuk sayısını en aza indirip bu hastalık hakkında herkesi bilgilendirmektir” dedi.

  Toplantıya Tarsus Talasemi Derneği Başkanı Sefa TÜRKEL ve üyeleri de katılarak ATODER in yapmış olduğu çalışmalardan memnun olduklarını belirttiler. Toplantı sonrasında ATODER üyeleri ile yemeğe geçen Ali Kılıç tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.



2141 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406