Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret1684150

Giriş Sınavı 29 Mayıs 2011’de 20 İlde Yapılacak

 

 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 29 Mayıs’taki sınav öncesi çok sayıda öğrenciye ulaşabilmek için okulu ve sınavı tanıtmak amacıyla Türkiye genelinde tanıtım toplantıları düzenliyor. Darüşşafaka, 20 ilde okul müdürleri, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler, 3.sınıfta okuyan ve babası hayatta olmayan öğrenciler ve öğrenci velileri ile buluşuyor.

 

148 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla yetenekli, ancak babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere, ilköğretim 4. sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar yatılı ve tam burslu, kolej seviyesinde eğitim veren Darüşşafaka’nın 2011 yılı sınav takvimi öncesinde il il yaptığı tanıtım toplantılarından biri de Adana’da yapıldı.

 

Sınav tanıtım toplantılarındaki amaç daha çok öğrenciye ulaşmak

 

Adana Taşkent İlköğretim Okulunda yapılan tanıtım toplantısında Darüşşafaka Türkçe Bölüm Başkanı Gülsün KAYA ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Selvihan ÖZEL, Adana ve Mersin’den gelen çok sayıdaki öğrenci, veli ve öğretmen ile Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Veli BİLİCİ’ye Darüşşafaka Eğitim Kurumlarını ve kurumun olanaklarını anlattı. Gülsün KAYA “Çocuklarımıza babalarını vermek elimizden gelmez; ancak onlara çok iyi bir eğitim ve gelecek verebiliriz, Darüşşafaka 148 yıldır bunun için var.” dedi.

 

Eski mezunlardan Kimya Yüksek Mühendisi Mustafa ASPARUK, Darüşşafaka’nın kendisine verdiği imkânların dörtte birini bile kendi çocuklarına veremediğini anlatarak tüm velilerden ve öğretmenlerden babasız çocuklara ulaşmak konusunda yardım istedi.

 

Geçen yıl çocuğunu Darüşşafaka’ya göndermiş olan öğrenci velisi Müge KÖSTEM de “Bir anne olarak insanın çocuğundan ayrılması zor; ancak çocuğumun geleceği için buna göğüs germemiz gerekiyor. Darüşşafaka’nın sunduğu olanakları ne ben karşılayabilirim ne de başka bir okul bu olanakları çocuğuma verebilir.” diyerek sınav sonrasında yaşadıklarını diğer velilerle paylaştı.

 

Ayrıca eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlayan sınav sistemi de öğretmenlerle paylaşıldı. Darüşşafaka’nın öğrencilerine sunduğu sosyal imkânlar ve spor faaliyetleri de toplantının konu başlıkları arasında yer aldı.

 

Yetenekli gençleri yetiştiren, Türkiye ve dünyanın en saygın ve en iyi eğitim kurumları arasında yer alan Darüşşafaka, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak yaşam boyu öğrenen, çağdaş, özgüvene sahip ve topluma karşı sorumlu liderler yetiştirmeyi hedefliyor.

 

Darüşşafaka, sınav sonucuna göre 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için 120 öğrenciyi daha Darüşşafaka ailesine katmayı amaçlıyor.

Sınava katılmak için 3 Ocak 2011 Pazartesi günü başlayan başvuruların son günü 25 Mayıs 2011 Çarşamba gününe kadar sürecek.



797 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351