Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam644
Toplam Ziyaret1668286

Ozan Ceyhun'dan Başbakan'a teşekkür

  Avrupa Parlamentosu(AP) Eski Milletvekili Adanalı politikacı Ozan Ceyhun, çifte vatandaşlık hakkını almada kendisine destek olan ve bazı açılışlarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür etti.

  Ceyhun yaptığı açıklamada, “Babam Demirtaş Ceyhun, sağlığında en çok benim günün birinde tekrardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamı ve Türkiye'de yaşamamı isterdi. Kaderin cilvesi olsa gerek. Onun en yakın arkadaşı olduklarını iddia edenler ben 12 Eylül Faşizmi'nin sahte iddiaları nedeniyle Türkiye'ye gelemezken ve babam onlardan yardım istediğinde hep sırtlarını çevirdiler. Ben sosyal demokrat geçinen ve babamın telefonlarına çıkmayan çok sosyal demokrat geçinen bakan tanımak zorunda kaldım” dedi.

  12 Eylül Faşizmi'nin ve o malum cuntacıların "ayaklar altına aldığı parlamenter demokratik sistem ve insanlık onuru yıllarında" işkence altında alındığını, sonradan kanıtlanmış ifadelerle ağır ithamlar altında kaldığını ifade eden Ceyhun, şöyle devam etti:

  “Yirmi yıl boyunca ülkemden uzak yaşamak zorunda bırakıldım. Almanya'da babam Demirtaş Ceyhun'un göz yaşları dökerek "Ben oğlumu Almanya'da bırakmam" dediğini yaşattı cunta döneminin bazı "postal kafalı" askeri hakimleri bana. Suçsuz olduğum tam yirmi yıl sonra kanıtlandı ve beraat ettim. Avrupa Parlamentosu milletvekili olduğum 1998 yılından 2004 yılına kadar olan sürenin en az iki yılı hala bana çektirmek için uğraştı bugün hak ettikleri için Silivri'de olan bazı malum şahıslar. Biz 1960'lı kuşaklar solcu ya da sağcı fark etmez 12 Eylül Faşizmi'nin ne anlama geldiğini iyi öğrendik. Bu nedenle de 12 Eylül Referandumu'nda tavrımız netti. “12 Eylül Referandumu sadece bir ilk adımdı. Son yıllarda her geçen gün daha fazla demokratikleşmekte olan Türkiye'nin daha iyi bir Anayasa'ya ve daha da iyi çağdaş yasalara ve bu yasalara uygun yöneticilere ihtiyacı var.”

  2001 yılında günün birinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabileceğini ve bunun beni bugün olduğu gibi ne kadar mutlu edeceğini düşünemediğini kaydeden Ozan Ceyhun,"Jitemcilerin, Susurlukçuların" egemen olduğu bir ülkede yaşama olanağım olacağını düşünmek bile bir lükstü. Bugün ise Çifte Vatandaşlık Hakkı'na sahip olduğum ve Almanya vatandaşlığımın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum için çok sevinçliyim. Yarın bu iki vatandaşlığıma bir de KKTC vatandaşlığı eklenirse  o da benim için bir gurur kaynağı olacak. Ülkem Türkiye için yapmam gerekenler ve yapabileceklerim olduğunu biliyorum. Hazırım” dedi.

  Ceyhun, “2010 yılının Temmuz ayında Almanya'nın bana Çifte Vatandaşlık izni vermesinin ardından TC vatandaşlığı için başvurduğumda bu işlemin ne kadar süreceğini bilmiyordum. 17 Ocak 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla doğduğum ve sevdiğim ülkemin tekrardan vatandaşı olabilmek çok güzel bir duygu. Bu nedenle en başta beni bu adıma teşvik eden değerli dostum arkadaşım TC Başmüzakerecisi ve Devlet Bakanı Egemen Bağış'a yürekten teşekkür ediyorum. Sanırım o bana "Hadi Ozan" demeseydi bu adımı atmam çok daha uzun sürerdi.  Elbette Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında Başbakanlıkta aralarında Efkan Bey gibi değerli bir müsteşarın da olduğu tüm çalışanlara da teşekkür etmem gerekiyor. Vatandaşlık işlemlerim boyunca Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz'in desteği de benim için çok değerliydi. Türkiye'de avukatım Haluk Avcı ile işbirliği halinde Almanya'daki avukatım Hessen eski Eyalet Milletvekili ve SPD Meclis Grubu eski başkanı Jürgen Walter, Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin, raporları ile bana destek veren Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ve Almanya'nın Lefkoşa Büyükelçisi Dr. Gottfried Zeitz ve de değerli dostum TC Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'ya da tüm yardımları için teşekkür ediyorum. Çifte Vatandaşlığı'mın mümkün kılınmasını sağlayan o dönemde Hessen İç İşleri Bakanı olan ve günümüzün Hessen Başbakanı Volker Bouffier'e de dev bir teşekkür borcum var” dedi.

  Almanya'da üyesi olduğu SPD'nin CHP ile kardeş parti olduğunu ancak AK Parti ile de çok sıkı bir işbirliği bulunduğunu bildiren Ceyhun, “Bu teşekkür yazım seçim zamanında hiç bir siyasi dedikoduya malzeme yapılmamalı.

Benim teşekkürüm ülkesini çok seven ve hiç bir şekilde planlamadığı halde 20 yaşında terk etmek zorunda bırakılan on binlerce insandan biri olan benim şahsi öykümle ilgili. 40 yaşında ilk defa ziyaret edebildiğim ülkemin 51 yaşında tekrardan vatandaşı olabilmemin sevincinin teşekkürü kaleme aldığım. Seçim zamanı olduğu için de kısa bir açıklama yapmam da yarar var. Bu teşekkürün hiç bir beklentisi yok. Bunun böyle olduğunun kanıtlanması içinde ne "15 bin Avro ödeyerek yeni çıkan yasadan hiç askerlik yapmadan yararlanmak" ne de "hemen yarın üç haftalık askere gitmek" yerine "1 Temmuz tarihini" seçtim bedelli askerliğim için. Elbette Türkiye'de aktif politikaya atılacağım. Ancak her şeyin zamanı var. İstersem Almanya'da yeniden Avrupa Parlamentosu'na aday olurum ya da Türkiye'de Yerel Seçimlerde görev alabilirim. İki ülkede de aktif yaşayan bir vatandaş olarak bu konuda örnek adımlar atma sorumluluğunun bilincindeyim. Ama bugün "Teşekkür Etme" zamanı. Adana'mızı ziyaret eden "Başbakan’ıma hem teşekkür ederim hem de hoş geldiniz" diyorum” diye konuştu.



834 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339