Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam796
Toplam Ziyaret1669182

Başbakan Erdoğan, Adana‘da 75 Tesisin Açılışını Yapacak



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, yarın Adana‘da açılışını gerçekleştireceği toplam 75 tesisin 36‘sının, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi‘nde yer aldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, açılışı gerçekleştirilecek yatırımların, tekstilden kimyaya, gıdadan makineye, ahşaptan plastiğe farklı sektörlerde üretim gerçekleştirdiğini ve bu yatırımların tamamının son bir yıl içerisinde faaliyete girdiğini vurguladı. Sütcü, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın Adana‘ya gelerek 75 tesisin açılışını gerçekleştirmesi, Adana‘nın üretim konusunda son yıllarda hızlı bir büyüme

içerisinde olduğunun göstergesidir. Bu 75 tesisin 36‘sının AOSB‘de yer alması ise Adana sanayisinin hızla büyümeye devam ettiğini ortaya koyuyor. Bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığımız bu büyüme süreci bizlere yeni yatırımları, yeni istihdam olanaklarını müjdeliyor" dedi.

Yarınki toplu açılış törenini, bölgede yatırım yapan sanayici ve işadamlarıyla birlikte büyük bir heyecan içinde beklediklerini kaydeden Sütcü, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ve firma temsilcileri olarak da söz konusu etkinlikte hazır bulunacaklarını dile getirdi. Bekir Sütcü, "Başbakanımızın Adana‘mıza gelmesi ve kentimizde üretime başlayan yeni yatırımların açılışını bizzat kendisinin gerçekleştirmesi bizlere onur ve güç verecektir" ifadesini kullandı.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi‘nde, 2010 yılı içerisinde 450 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleştirildiği bilgisini de veren Sütcü, yeni yatırımlarla birlikte 568 bin metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştirildiğini anlattı. Tüm bu yatırımların beraberinde 3 bin kişiye yeni istihdam alanı oluşturduğuna dikkat çeken Sütcü, bunun yanında bölgede yatırımda bulunmak isteyen firmaların da adeta sıra beklediği yorumunu yaptı. 2011 yılında yapılacak yeni yatırımların 700 milyon doları aşmasını

beklediklerini kaydeden Sütcü, hedeflerinin de Hacı Sabancı Organize Saniye Bölgesi‘nin, Türkiye‘nin yıldız organize sanayi bölgelerinden biri haline getirebilmenin yanında ‘Adana‘ isminin de sadece Türkiye‘de değil, tüm dünyada duyurmak olduğunu söyledi.



748 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339