Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam786
Toplam Ziyaret1681871

Çukurova'da Kültür Sanat


Adana'da, 13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışı yapılacak, yerli ve yabancı ekiplerin oyunları seyirciyle buluşacak.

Festival, 27 Mart'taki açılış töreni ve İtalyan Grup Studio Festi'nin Seyhan Nehri ile Tarihi Taşköprü üzerinde gerçekleştireceği "Suyun Senfonisi" adlı halka açık gösterisiyle başlayacak.

Festivalin, Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak ilk oyunu, Kazakistan-Gabit Musrepov Devlet Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu'nun sahnelediği, Cengiz Aytmatov'un yazdığı ve Talgat Temenov'un yönettiği "Selvi Boylum Al Yazmalım" olacak. Oyun, 28 ve 29 Mart'ta izlenebilecek.

Festivalde 30 ve 31 tarihlerinde ise Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Bir Delinin Hatıra Defteri" isimli oyunu seyirciyle buluşacak.

Nikolay Vasileviç Gogol'un yazdığı, Coşkun Tunçtan'ın çevirdiği ve Cem Emüler'in yönettiği oyunun ışık tasarımı Seyhun Ayaş ve Zeynep Işık'a, dekor ve giysi tasarımı ise Sertel Çetiner'e ait. Erdal Beşikçioğlu'nun rol aldığı oyunda,

"adım adım deliliğe giden, yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defterindeki anıları" anlatılıyor. 28 Nisan'a kadar oyunun gösterimleri sürecek.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), yarın, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, şef Burak Tüzün yönetiminde ve solist Cihat Taşkın'ın kemanı eşliğinde, A. Rızayev'in "Keman Konçertosu" ve G. Mahler'in

"Senfoni No. 5 do-diyez minör Adagietto" adlı eserlerini seslendirecek.



871 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398