Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam130
Toplam Ziyaret1681215

üç ev yandı

Adana‘da elektrik panelinde çıkan yangın 3 ailenin evinin yanı sıra yüreklerinin de yanmasına neden oldu.

3 aileyi birden etkileyen yangın önceki gün Gülbahçesi Mahallesi 13208 sokakta meydana geldi. Aslan ailesinin oturduğu 2 katlı binanın girişindeki elektrik paneli kutusunda başlayan yangın evin bahçesinde bulunan sünger ve kağıtlara sıçrayınca yangın kısa sürede tüm evi sardı. Evin girişini kaplayan yangın yüzünden dışarı çıkamayan ev sakinleri damdan komşularının damına atlayarak ölümün eşiğinden döndüler. Yanmaktan kurtulan ev sakinleri bir yandan itfaiyeye haber verirken diğer yandan da komşularının

yardımıyla yangına müdahale etti.

Sünger ve kağıt gibi kolayca tutuşan maddelerden dolayı yangın önce üst kata ardından da yan binaya sıçradı. İtfaiyenin güçlükle kontrol altın aldığı yangının sonunda 3 evde büyük maddi hasarlar oluştu. 18 kişilik Aslan ailesi, yangının izlerini silemedikleri ev kullanılamaz hale geldiği için geceyi akrabaların evinde geçirmek zorunda kaydı. Günün ilk ışıklarında yeniden evlerine gelen ve temizliğe devam eden Aslan ailesi, yaralarının sarılması için yetkililerden yardım istedi.

Evlerinin yanında işyerlerinin hammaddesi olan sünger ve ambalaj kağıtlarının da yandığını söyleyen Cengiz Aslan (32), "Aynı anda hem evimizi hem de işimizi kaybettik. Üst katta babam ve kardeşlerim oturuyor. Alt katı hem ev hem de depo olarak kullanıyorduk. Sadece ev yansa sorun değil işimiz var yaramızı sarardık ama bu yangın işimizi de vurunca ne yapacağımızı şaşırdık. Şimdi 18 kişi akşamları akrabalara komşulara dağılıyoruz. Ama nereye kadar?" dedi.

Komşusunda başlayan yangının sıçramasıyla evinde büyük hasar oluşunca 2 çocuğuyla ortada kalan 38 yaşındaki Besna Sönmez, eşyaları ile birlikte biriktirdiği paranın da yandığını söyledi. Gündelikçi olarak evlere giderek tek başına çocuklarına baktığını anlatan Sönmez, "Her şeyimi kaybettim. Çocuklarımın defterleri kitapları okul kıyafetleri her şeyi yandı. Evle beraber yüreğim de yandı" dedi.



1004 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398