Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam425
Toplam Ziyaret1668067

Liseli Kübra çeyrek altını bağışladı ama dershane kazandı

Adana'nın merkez Karaisalı ilçesinde düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda birinci olan lise öğrencisi Kübra Uğur, "Mehmet Akif Ersoy, para ödülü olduğu için marşı yazmaktan vazgeçmiştir. Bu nedenle bana düşen de ecdadımı örnek almaktır" diyerek verilen çeyrek altın ödülünü Kızılay'a bağışladı.

Karaisalı Müftülüğü, İstiklal Marşı'nın kubel edilişinin 90. yıldönümü dolayısıyla İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda Çatalan Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kübra Uğur birinci oldu. İlköğretim okulları arasında ise Bucak Köyü İlköğretim Okulundan Kübra Boğa birinci geldi.

Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, daha sonra yarışmanın birincisi Kübra Uğur'a ödül olarak çeyrek altın vermek istedi. Ancak babası Ömer Uğur inşaatlarda çalışan, annesi Gülay Uğur sarılık hastası olup ve sürekli tedavi gören fakir bir ailenin 3 çocuğundan biri olmasına rağmen Kübra Uğur verilen çeyrek altını kabul etmedi. Kübra Uğur, "Değerli büyüklerim ecdadımız para ödülü olduğu için yazmayı reddettiği İstiklal Marşımızı şuan sizlerin huzurunda okumaktan onur duydum. Vatanın emanet edildiği Türk gençleri  olarak bize yakışan ecdadımızın izinden gitmek ve onun söylediğini yaptığını örnek almaktır. Bu nedenle bu ödülü sizin huzurunuzda Kızılay'a bağışlıyorum. Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşı okumayı ise Allah herkese nasip etsin" diyerek çeyrek altını almadı. Kübra Uğur'un bu konuşmasından sonra salonda bulunan herkes onu ayakta alkışlarken duygulu anlar yaşandı.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Kübra Uğur'un gösterdiği davranışın kendisini çok etkilediğini belirterek, kendisini iki yıl dershaneye gönderme sözü verdi.  Liseli Kübra çeyrek altını bağışladı ama dershane kazandıBir darshane ise Kübra Uğur'u gelecek yıl dershanede ücretsiz okutacaklarını açıkladı.



1727 kez okundu

Yorumlar

Şapkalar çıksın hemen!     17/03/2011 11:09

Yaşından büyük fedâkarlık sergileyen bu mümtaz talebeye şapka çıkarmak her ortalama vatan evladının mutlak ifa edeceği şık bir tavır olsa gerek.
Misafir - HASAN AÇIK

tebrikler     17/03/2011 09:51

geleceğimizin emin ellerde olmasını görmek beni de mutlu etti.
Misafir - abdullah küçükyücel

tebrikler     16/03/2011 22:02

kübra ilk okul arkadaşım onu tebrik ediyorum...
Misafir - hacı

AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436