Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam616
Toplam Ziyaret1668258

Toros Birol Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu

Adana’da hem siyaset, hem de spor dünyasının ünlü isimlerinden Toros Birol Ak Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapan, 1987 milletvekili seçimlerinde 1. sıra adayı olduğu halde tercih engeline takılarak parlamenterliği kaybeden Toros Birol merkez sağdaki birçok siyasetçi gibi Ak Parti saflarına katıldı.

Çukobirlik’te müfetttiş yardımcılığından başlayıp Genel Müdür vekilliğine kadar yükselen, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü Yardımcılığı, İstanbul Gübre Sanayi (İGSAŞ) Genel Müdür Yardımcılığı ve TÜSTAŞ Genel Müdürlüğü görevini üstlenerek Adana’dan yetişen en üst düzey bürokratlar arasında yer alan Toros Birol aynı zamanda spor dünyasındaki çalışmaları ile de dikkati çekmişti.

Adanaspor Kulübü’nün efsane olduğu 1980’li  yıllarında  başkanlık görevini yerine getiren ve Turuncu-Beyazlı taraftarların gönlünde yer edinen Toros Birol son olarak da Yeni Adanaspor Oluşum Komitesi’nde  yer almış, Adanaspor’un kapatılmaması için kamuoyu desteğinin oluşmasını sağlamıştı.

Doğru Yol Partisi’nde yaptığı politik çalışmalarla tüm partililerin gözdesi konumunda yer alan, aynı zamanda eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile DYP eski Genel Başkanı, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e yakın duruşu ile tanınan Toros Birol son zamanlarda Ak Parti ile gönül bağlarını güçlendirmiş, yerel seçimlerde ve referandumdaki özverili çalışmaları ile gündemde yer almıştı.

12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri ile ilgili olarak Adana’dan aday adayı olan Toros Birol’un adaylık başvurusunu dün Ankara’da Ak Parti Genel Merkezi’ne verdiği öğrenildi.



2235 kez okundu

Yorumlar

TOROS BIROL     09/01/2013 23:54

TOROS BIROL U AK PARTIDEN MILLETVEKILLI ADAY ADAYLIGI ICN DESTEKLIYORUM COK IYI SIYASETCI OLDUGU KADARDA COK IYI BIR EGITMEN BILDIKLERINI TECRUBELERINIDE PAYLASARAK HALKI COK GUZEL AYDINLATIYOR COK GUZEL TURKCE ESAS TURKCEYI KONUSARAKTA ORNEK OLMASINIDA BEGENIYORUM YAZILARINDA ONU SEVIYORUM COK MUKEMMEL BIR INSAN
Misafir - ZEYNEP TEMIZ

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339