Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam6
Toplam Ziyaret1692215

ÇGC’den 23 Nisan kutlaması

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’in federasyon toplantısında bulunmasından dolayı günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke yaptı.

Özke, “Ulusal Kurtuluş Savaşı’mıza komuta eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104.yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağrısı ile yurdun dört bir yanından koşarak gazi meclise gelen kitle önderleri, yurtseverler, Türk Halkının özgürlük iradesini haykırarak, emperyalist yağmaya dur dedi. Dünya üzerinde devlet kuran tek meclis olma özelliğini koruyan Büyük Millet Meclisimizin bu onur ve gurur günü kutlu olsun. ‘Hasta adam’ ilan ettikleri Osmanlı İmparatorluğu topraklarını paylaşmak için yurdun dört bir yanına asker çıkaran işgalci güçler; beraberindeki Yunan ve Ermeni çetelerle büyük bir iştahla yağmacılığa başlarken, pervasızca katliamlar yaparak korkunç vahşetlere imza atmışlardı. Ordusu dağıtılmış, tersanelerine girilmiş, her yanı yakılıp-yıkılmış Anadolu’da, savaşlardan bitkin düşmüş halkı ayağa kaldıran Başkomutan Mustafa Kemal, adeta küllerinden doğan Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık tutkusunu harekete geçirerek; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştı. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924 yılında bayram olarak kutlanmış, 23 Nisan 1929’da Atatürk tarafından Türk Çocuklarına bayram olarak armağan edilmişti. 1979 yılından itibaren de Uluslararası nitelik kazanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukların da katılımıyla çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olma özelliği kazanmıştı. Bugün Türk Milleti için onur ve gurur günü… Bugün kutsal vatan topraklarında özgür şekilde yaşamamızı sağlayan Atatürk, Silah Arkadaşları, Şehit ve Gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz.” dedi.

Saygı duruşu ve yapılan konuşmanın ardından yönetim kurulu ile toplantıya katılan gazeteciler Atatürk Anıtı önünde topluca fotoğraf çektirdi.

88 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479