Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam814
Toplam Ziyaret1688553

KÜÇÜK RESSAM KAREN'DEN 1. KİŞİSEL RESİM SERGİSİ

Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı öğrencisi Berra Karen Aktepe, eğitim gördüğü okulunda 30 eserden oluşan 1. Kişisel Sergisi'ni açtı.

VAHİT ŞAHİN

Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel Resim Sergisi'ni eğitim gördüğü okulunda açtı.

Okul yönetiminin desteğiyle açılan sergi hakkında konuşan Berra Karen Aktepe'nin annesi Aslıhan Aktepe, "Karen, 13 Kasım 2015 yılında İskenderun’da doğdu. 8 yaşındadır. Ben Adanalı, babası İskenderunludur.İskenderun’da anaokuluna giderken kendi kendine resim çizmeye başladı. Öğretmenleri tarafından bu yönü fark edilen Karen resim kursuna gitti. İskenderun’da Yıldız Kolukırık adlı resim öğretmeninden özel dersler aldı. 6 Şubat 2023 depreminden sonra İskenderun’dan Adana’ya gelen Berra Karen, Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfına yazıldı. Adana’da haftada Naime Fidan adlı öğretmenden resim kursu almaya devam eden Berra Karen, ilk kişisel resim sergisini  2A  Sınıfı Öğretmeni Erdinç Buğatekin’in teşvikiyle açmıştır. Kendisine bu bu imkanı sağlayan Okul Müdürü Hüseyin Bolkan Beye ve okul yönetimine ve öğretmenlerine  teşekkür ederiz" dedi.

Hayriye Kemal Kusun İlkokulu Müdürü Hüseyin Bolkan da sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Sevgili Berra Karen Aktepe, bu yaşta minik yüreğinle, yapmış olduğun resimleri görmek beniz ziyadesiyle memnun etti. İlk minik serginin benim okulumda sergilemen de ayrıca gurur vericidir. Bundan sonraki hayatında büyük bir ressam ve sanatçı olacağına inancım tamdır. Ailenin de desteği ile çok şeyler başaracağına inanıyorum. Ömür boyu sağlık, mutluluk be başarılar dilerim" dedi.

2-A Sınıfı Öğretmeni Erdinç Buğatekin ise, "Değerli kızım Karen; Yaptığın çalışmaları zevkle seyrettim. Ellerine sağlık.Hayatta başarılarının devamını dilerim. Başka çalışmalarda da beraber olmak üzere" diye konuştu.

Açılışta tüm sınıfların öğrencileri, öğretmenleri ve veliler Berra Karen Aktepe'yi yalnız bırakmayarak sergiyi ziyaret ettiler. Ana Sınıfı öğrencileri de Berra Karen Aktepe'ye bir buket çiçek hediye ettiler. Berra Karen de öğrencilere çikolata ve şeker verdi.

10 adedi guaj ve sulu boya ile tuvale çizdiği resimlerin yanı sıra 30 adet kara kalem çalışmasını sergileyen Berra Karen Aktepe, gelecek için umut vaat eden ressamlar arasında görülüyor.

58 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406