Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam78
Toplam Ziyaret1687817

Şampiyon Ali unutulmadı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyelerinden, ünlü spor adamı ve gazeteci, vefatının 13.yıldönümünde Kabasakal Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

 

 Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Ali Hoşikirer, vefatının 13.yıldönümünde Kabasakal Mezarlığı’ndaki kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Anma etkinliğine Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber, ASKF Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Ercan, Kabasakal Mezarlığı İdare Amiri Aykut Şan, gazeteciler, merhum Ali Hoşfikirer’in kardeşleri Cengiz-Kerim ve Adnan Hoşfikirer ile eski futbolcular ve gazeteciler katıldı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptığı konuşmada;

“Ali Hoşfikirer ağabeyimiz; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucu üyelerindendi. Ali hocamız; hepimizin yakından tanıdığı, sevdiği bir isimdi. Güleryüzü, hoşsohbeti ve renkli kişiliğiyle hepimizin gönlünde taht kurmuştu. Defalarca birçok şampiyonluğa imza atan ve hepimizi mutlu eden bir ağabeyimizdi. Önemli bir spor adamıydı. Aynı zamanda gazete kimliği de vardı. Yıllarca Hürriyet ve Sabah Gazetelerinde yazı yazmıştı. Ani kaybı hepimizi derinden etkiledi. Ali ağabeyimizi unutmadık, unutmayacağız. Her yıl kabri başında bir araya geliyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin, ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi.

TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer de konuşmasında; Ali Hoşfikirer’in TÜFAD Adana Şubesi’nin de kurucu üyelerinden biri olduğunu belirterek; Adana’nın yetiştirdiği bir çok başarılı futbolcuda büyük emeği bulunduğunu, Türk futboluna bir çok değer kattığını söyledi.

Sümer, “Ali hocamız aramızdan ayrılalı 13 yıl oldu. Çok değerli bir spor adamıydı. Hepsinden öte ağabeyimizdi. Bugün burada olan spor yapmış, futbol oynamış birçok kardeşimizde büyük emeği var. Gazetecilik kimliği de vardı. O yönüyle de birçok gazetecide emeği olduğuna inanıyorum. Allah rahmet eylesin” dedi.

Hoşfikirer ailesi adına söz alan Oğuz Kerim Hoşfikirer de, katılımlarından dolayı haziruna ailesi ve Ali Hoşfikirer dostları adına teşekkür ederek; “Ali Hoşfikirer bu kentin önemli bir değeriydi. Çok erken kaybettik. Ne mutlu Ali Hoşfikirer’in kardeşiyim. Gerek spor camiasında ve gerekse de basın camiasında O’nu en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Anma töreninde Hoca İbrahim Cansız, Kur’an-ı Kerim ve Fatiha okudu.

 

123 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406