Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam687
Toplam Ziyaret1682674

DSP'den CHP liderine eleştiri

ANKARA- DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun DSP’ye yönelik sözlerinin bir parti liderine yakışmadığını söyledi.

Türker, Kılıçdaroğlu’nun bir gazetede (Akşam Gazetesi)  kendisiyle yapılan söyleşide seçim ittifakıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken “DSP bize gelebilir, ama partiyi kapatması kaydıyla” sözlerini kullanması üzerine yazılı açıklama yaptı. Türker’in açıklaması şöyle:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözleri, bir parti liderine yakışmayan sözlerdir.

AKP ile aynı trene binen ve aynı yönde yolculuk eden, ‘Gerekirse AKP ile koalisyon yapabiliriz’ diyen CHP’ye, DSP’nin ihtiyacı yoktur.

DSP seçime kendi ak güvercinli bayrağı altında girecek ve ülkeyi karanlığa değil, aydınlık günlere taşıyacaktır.

Halkın verdiği güçle iktidara gelen, halkın oyları ile varlığını sürdüren DSP’ye ‘partini kapat’ demek, kimsenin haddi değildir.

Özellikle emperyalist güçlerin ülkemizde cirit attığı ve tartışılmaz değerlerimizi aşındırmaya çalıştığı bir dönemde, vatansever, üniter devletin korunması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamını sürdürmesini isteyen DSP’nin kapatılması yönünde açıklamada bulunmak, düşündürücü ve üzücüdür.

‘Sol’da olduğunu söyleyen bir partinin genel başkanının, evrensel sol değerlere sahip çıkması ve solun ayrı ayrı kulvarlarda da olsa sağla mücadelesini kendine kazanç sayması gerekirken, bu tür söylemlerde bulunmasını kınıyor, bir daha bu tür bir söylemle karşımıza çıkmamasını temenni ediyoruz.”



879 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398