Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam349
Toplam Ziyaret1682336

Fatoş Gürkan, "Hızlı tren projesinde Adana da var"

Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olan 'Hızlı Tren Projesi'nin Adana'yı da kapsayacağını belirtti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden Gürkan, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir'le görüştü. ÇGC'nin yeni yönetimine başarılar dileyen Gürkan, gündemdeki konuları da değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart Pazar günü Adana'ya gelerek toplu açılış törenlerine katılacağını belirten Gürkan, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça'nın gündeme taşıdığı 'Hızlı Tren'in Adana'dan geçmeyeceği görüşünün yanlış olduğunu söyledi.

Konuyu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la iki kez görüştüğünü ve projenin 2023 yılında hayata geçeceğini anımsatan Gürkan, "Ulaştırma Bakanlığı'nın altyapı çalışması sürüyor. Sayın Yıldırım'la yaptığımız iki görüşmede de projenin Adana'yı kapsamayacağı görüşünün yanlışlığı ortaya çıktı. Çünkü proje kapsamında kesinleşmiş bir tren hattı yok. Hat kesinleşmemiş olmasına rağmen Bakan Yıldırım, Doğu Akdeniz'in önemine vurgu yapmış ve Adana'nın proje dahilinde olduğunu teyit etmiştir" diye konuştu.

12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'nin Adana'dan en az 7 milletvekili çıkaracağını savunan Gürkan, MHP'nin baraj sorunu yaşayabileceğini ileri sürdü. Gürkan, "MHP'nin oyu yüzde 10'un altında görünüyor. Böyle olursa Adana'dan 9 milletvekili çıkarabiliriz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın Ak Parti'ye geçeceği yolundaki iddialarla ilgili bir bilgisi olmadığını kaydeden Gürkan, "Vatandaş Zihni Bey'e ulaştığında birçok sorun çözülüyor. Kamuoyunda olumlu bir hava yakaladı ancak partimize geçeceği ile ilgili bir bilgim yok. Bize öyle bir talep gelmedi. Parti üst yönetimine bir başvuru var mı bilmiyorum" diye konuştu.

ÇGC Başkanı Esendemir de ziyaretinden ötürü milletvekili Gürkan'a teşekkür etti.



850 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398