Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam134
Toplam Ziyaret1703898

DİLEK ÖZALP RESİM SERGİSİ

Ressam Dilek Özalp 20 Mayıs 2022 günü resimlerini Orijinalist Art Galeri’de (Adana- Vali Konağı yakını) sergiledi. Sergi 4 Haziran’a kadar izlenebilir.(Haber: M. Demirel Babacanoğlu)

 

Ressam 1982 Adana doğumlu. Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı Resim İş Bölümü mezunu (2014). 3 Kişisel resim sergisi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı.

Çok renkli, çok çizgili geometrik betimlemelerle oluşturulmuş esimler.  İzleyiciler her tablo önünde dakikalarca  durarak resimleri gözlediler.

Çalışmalarla; çocuk resmi anlayışı ile, çocuk resmine yaklaşılmaktadır. Çocuklar nasıl resim yapar/çizer görmüşsünüzdür. Anlatımlar, çizgiler özgürdür. Her çizgi, her biçim ayrı bir anlam taşır. Bir çizim için hiç  beklemediğiniz  bir deyişle karşılaşabilirsiniz. Bu çalışmalar da öyle bir şey…

Karşımızda bir ve birçok tablo. Sıcak rengin koyudan açığa, açıktan koyuya bütün tornanı görebiliyorsunuz. Söz gelimi, at var, çocuk var, tekerlekli araba var, ay var, güneş var, sokak var satıcı var, her şey var hasılı. Bu objeler ilginç görüntülerle sunulmuş. Bir başka, bir başka tabloda da böyle. Yapı olarak birbirinden çok ayrımlı görülmüyor. Sıcak rengin ve çocukça çizimlerin egemenliği gösteriyor kendini.

Her öge meydanda açıkta. Kocaman gövde, kocaman baş, balta dişler (…), orantı yok, perspektif yok, boyut kazandırılamamış resimler. Olay var; anlatım var. Yeryüzü ve uzay birleşmiş sanki İnsanlar, çocuklar, uçurtmalar, dolar işaretleri, uçup giden havalar… Çocuğun umurunda değil, bisikletle meşgul, çevresinde kuşlar, dolarlarla dolu sandıklar, ağlayan, hüzünlenen insanlar, bir başka yüzü yaşamanın ya da yaşam dışılığın… burada dikkati çeken soğuk rengin egemenliğine az da olsa yer verilişi. Açık mavimsi ile, açık turuncumsu birleşiyor. İki çocuk gülerek tokalaşıyor. Ortada mekanik çocuk gülümsüyor onlara.  

İlginç resimlerle dolu bir sergi….

29.05.2022, Adana

110 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419