Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam694
Toplam Ziyaret1668336

Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat

 Adana Valisi İlhan Atış, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yayınladığı mesjda, ‘’Kadınlarımızın sorunlarının daha yoğun bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’dedi.

Bir Ülkenin gücü, sahip olduğu İnsan Kaynağının kalitesi ile ölçüldüğünü ve  kadına verilen değerin de ülkenin insan kaynağının kalitesini belirlediğini ifade eden Vali Atış, mesajında şunları söyledi:

            ‘’Ulu Önder Atatürk: "Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun, bir organı faaliyette bulunurken, diğer bir organı işlemezse, o sosyal toplum felçlidir." Diyerek, toplumumuzda sadece erkeklerin değil Kadınlarımızın da toplum içerisinde aynı değer yargılarına ve gereken saygıya sahip olmaları gerektiğini belirtmiştir.

Her insanın kişiliğinin şekillendiği ilkokulu aile hayatıdır ve ilk öğretmeni de annesidir. Türk toplumunun gelişip yükselmesinde aile yapısının önemine inanan Ulu Önder Atatürk, şöyle demektedir:"Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki her bir devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha büyük nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.”

           Bu sebeple; Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inanıyorum. Ziya Gökalp’in “Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat” veciz ifadesi, bu gerçeğe işaret etmektedir.

Bu vesile ile, Cumhuriyetimizin kurulmasında çok emeği olan kadınlarımızı saygıyla anıyor, tüm kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.’’



866 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339