Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam910
Toplam Ziyaret1669296

CHP Adana İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, “Ülkemiz artık yeni bir başlangıç yapmalıdır. Bu da ancak CHP’nin kuracağı halkın iktidarı ile mümkündür” dedi.

İnci Oteli salonunda CHP Parti Meclisi Üyesi Vahap Seçer, Adana Milletvekili Prof. Dr. N. Gaye Erbatur, eski milletvekilleri Timurçin Savaş, Sedat Doğan, M. Ziya Yergök ve Kemal Sağ, İl Yönetim Kurulu ve İl Disiplin Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, ilçe sekreter ve saymanları, il eski başkanları, sendika ve meslek odalarının partili başkanlarının katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, sözlerine Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı.

Başkan Zeydan Karalar, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek ülkemizde kadın haklarının temelini attığını vurgulayarak, “O günden bugüne CHP’nin kadına verdiği önem ortadadır. Ancak her konuda olduğu gibi hakların gaspa uğramaması noktasında AKP Hükümeti, eylem ve söylemleri ile kadını ikinci sınıf olarak görmeye devam etmektedir. CHP iktidarında kadınlarımız yine baş tacı edilip, hak ettiği değeri alacaktır” dedi.

Son günlerde dünyayı ve ülkemizi ilgilendiren gelişmeler yaşandığını anlatan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, sözlerini, “Dünya yanıyor, bölgemiz ateş çemberi. Halkların inançları, dilleri, vatanları, binlerce yıllık kültürleri hiçe sayılıyor, yok edilmeye çalışılıyor. Anlaşılan o ki, enerji koridoru olan bu ülkeler emperyalist ülkeler tarafından rahat bırakılmayacak. Başından beri teslimiyetçi bir anlayışla ulusal çıkarlarımızdan hızla uzaklaşan ve ülkeyi bu yangının içine çekmeye çalışan AKP iktidarı, bu önemli sürecin aktörü değil ancak figüranı olabilir” şeklinde sürdürdü.

AKP iktidarının bu önemli gelişmeler için ne bir hazırlığı, ne de bir öngörüsü bulunmadığını savunan CHP Adana İl Başkanı Karalar, Büyük Ortadoğu Projesi’nin başkanlığına soyunanların bu ateş çemberinde kendilerine biçilen rolü nasıl hazmedeceklerini hep birlikte göreceğiz. Ama şu bilinmeli ki, ulusal çıkarlarımıza zarar verenler, bu Başbakan dahi olsa, karşılarında önce Cumhuriyet Halk Partisi’ni göreceklerdir” uyarısını yaptı.

AKP iktidarının bilim adamları ve askerlerden sonra kendisine muhalif gazetecileri tezgah ve kurgu ile içeri attırdığını da dile getiren CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, “Bu uygulama sivil faşizmdir. Hukuku hiçe sayarak yapılanlar, basın tarihimize kara Perşembe olarak geçecektir. 3 Mart gözaltılarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, geçerken de yazarı, çizeri, politikacısı, basını, entelektüeli ile toplumun her kesiminin sınav verdiğine işaret eden Başkan Karalar, bu süreçte herkesin sorumluluğunun bulunduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

AKP’nin ekonomi politikalarını da ekleştiren CHP Adana İl Başkanı Karalar, 1990’lı yıllarda dünyanın en büyük 14. ekonomisi olan Türkiye’nin 2010 yılın da 16. sıraya gerilediğini, ortalama büyüme hızı bakımından 1980-2002 döneminde 49. olan Türkiye’nin 2002-2009 döneminde 88. sıraya gerilediğini, 9 yıl önce yüzde 8 olan işsizlik oranının bugün yüzde 12’lere yükseldiğini anlatarak sözlerine şöyle devam etti:
“Ülkemizin 80 yılda ödediği toplam faiz 135 milyar dolar iken, AKP iktidarındaki 8 yılda 400 milyar doları aşmıştır. Tarımda kendi kendine yeten 5-6 ülkeden biriyken tüm ürünlerde dışa bağımlı hale getirildik. Ödemişli, Rizeli, Konyalı, Adanalı çiftçinin yerine Yunanlı, Amerikalı, Kanadalı çiftçileri doyuruyor. Hayvancılığı da yok ettiler, yediğimiz et binlerce kilometre uzaklardan getirilir oldu. Ekonomimizin gözbebeği Adana fabrikalar çöplüğüne dönüştürüldü. Sanayide üretmiyoruz. Tarımda üretmiyoruz. Hayvancılığı öldürüyoruz. İşte AKP’nin övündüğü ekonomi bu!”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imkansızlıklar içinde emperyalistlere karşı verdiği Ulusal Kurtuluş Savaşı ile kurduğu cumhuriyetin yok edilmeye çalışıldığını anlatan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı:

“İktidar olma yolunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, siyasal yaşamda, erdemlilik, üretkenlik, yeterlilik ve emek hepimizin önceliği olmalıdır.

Artık kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp, geçmişte şu oldu, bu oldu yerine, gelecekte ne yapmalıyızı konuşup bu noktadan hareketle strateji belirlemeliyiz. Ve parti içi katılımcı, çoğulcu demokrasiyi yerleştirip kökleşmesine katkı koymalıyız. Elimizdeki gücü parti menfaatleri ve partimizin daha da güçlenmesine harcamalıyız. Kavgayı, cumhuriyetin temel değerlerini yok edenlere karşı vermeliyiz. Kavgayı, cumhuriyet düşmanlarına karşı vermeliyiz. Kavgayı, gasp edilen emek için, taraflı yargı için, soygun için, talan ve yalan düzenini yıkmak için vermeliyiz. Ülkemiz artık yeni bir başlangıç yapmalıdır.”

Toplantı, Adana İl Başkanı Zeydan Karalar’ın konuşmasından sonra basına kapalı olarak sürdü.



806 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339