Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam34
Toplam Ziyaret1692243

ASLAN, ZEYDAN KARALAR'A HAİN DEDİ

Aslan, Dilberler Sekisi’nde bir büfenin Büyükşehir personeli tarafından iki tarafının dağıtıldığını belirterek sebebini sordu.-Başkan Zeydan Karalar ise o büfenin 6 metrekare olarak kiralandığını ancak 150 metrekare kadar genişlediğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclisinin yedinci oturumunda Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile Başkan Zeydan Karalar arasında sert tartışmalar yaşandı.

Gündem dışı söz alan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Dilberler Sekisi mevkiinde bulunan bir büfenin, büyükşehir belediyesi tarafından etrafındaki alanların yerinden söküldüğünü anlattı. 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile bu büfenin bulunduğu yere gittiklerini ve işletmecisiyle görüştüklerini söyleyen Saadetin Aslan, “Mustafa Çay başkanımla meclisten sonra Dilberler Sekisi’nin orada bir büfeye gittik. Büfenin iki tarafı dağıtılmış bordürleri çıkartılmış bir vaziyette. Sorduğumda büyükşehir personeli tarafından sökülmüş. Nedenini anlamadım. Belediyeler hizmet makamıdır. Bozuk yerleri yapar ama siz bozmuşsunuz. Bunun sebebinin ne olduğunu çok merak ettim ve sizden yanıt bekliyorum. Ayrıca büfenin etrafı bozulduktan sonra girişte bozulmuş, engelli vatandaşlarımız orada düşmüş.” dedi. 

Cevap verilmesi istenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, ilk önce Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın ziyaret ettiği büfenin ve burada yaptığı konuşmaların videosunu izletti. Ardından konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Karalar, kendisinin konuyu açmayacaktı ama sorulduğu için yanıtlayacağını belirtti. Büfe olarak kiralanan yerin 6 metre kare olduğunu aktaran Karalar, “Bu mecliste defalarca uygunsuz yere konulan büfeleri tartıştık ve tartışmaya da devam ediyoruz. Bu büfe 6 metre kare olarak kiralanmış ama 150 metre kare yayılarak platform yapmış. Orada bulunan Selçuk Dönmez isimli kişi, 23 Ağustos’a kadar bizim personelimizdi. Bizim personelimiz ama büfe sahibi. Bu kişinin iki kardeşi ve iki kardeşinin eşi de bizim personelimiz. Emekçi yani emekçi olması gerekiyor. Oralarda neler konuşulduğun ben buradan anlatmayayım. Bizim personelimiz 6 metre büfe kiralıyor ve 150 metre yayılıyor” diye konuştu. 

Büfe yayılmaları konusunu mecliste sık sık konuştuklarını vurgulayan Başkan Karalar, “Daha geçen gün biz burada büfelerin yayılmasından şikayet etmedik mi? Uygunsuz büfeleri kaldıracağımızı söylemedik mi? Memlekette bu kadar işsiz varken, Allah’a şükür aileyi doldurmuşsunuz. Bir sülaleden 8 tane adam, belediye başkanlarının kızları, çocukları, evlatları, damatları, eşleri belediyeye alınmış. Konuşturmayın beni. 6 metre kare mahkemede mahkeme bizim lehimize karar verirse yıkacağız. Vatandaşın lehine karar verirse 6 metre kare olarak bırakacağız. Sinkaflı sözler söylemiş benim hakkımda. Olur mu böyle bir şey. İyi o zaman 50 metre kare verelim 650 metre kare yapsınlar olur mu öyle şey. İki belediye başkanı orada zulüm felan demiş, böyle bir şey yok. Zulüm yapanlar yayılanlar, hakkına razı olmayanlardır” şeklinde konuştu. 

Ülkücülerin işten çıkartılması ile ilgili Karalar’a hain diyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ise, “250 metre kare Milli Emlak’tan yer kiralamış.  Orası vatandaşın kiraladığı yer. 52 Bin liraya kiraladığı yer. Ülkücüleri işten çıkartırken, hainlikle, hırsızlıkla suçladın. Buda bir hainlik, Adana’ya hainlik.” ifadelerini kullandı.  

Aslan’ın hain sözü üzerine yanıt veren Karalar, “Hain sensin. Başkanına hain diyemezsin. Adam mazot çalıyor hain değil mi?  İster ülkücü olsun, ister CHP’li olsun işten çıkartırım. CHP’lilerde beni eleştiriyor. Hırsız kim olursa işten çıkartırım. Devletine sadık, devletine bağlı, Ak Partili, Ülkücü, CHP’li, HDP’li hiç kimseyle benim sorunum olamaz. Saptırmayın.” dedi. 

 Tartışmanın dozunu arttıran Aslan: “Hainlik dersek, Cumhuriyet Halk Partisi HDP ile bir oldu, yurt dışına asker gönderilmesine ret verdi. Zihniyet demek parti demek. “ diyince CHP’li meclis üyeleri de tartışmaya müdahil oldu. Aslan’a tepki gösteren meclis üyeleri ile bir süre gerginlik devam etti. Aslan, büfenin yıkılmış alanlarını kendi cebinden yaptıracağını söyledi. Karalar ise, kendi bölgesine ne yaptıracaksa yaptırması gerektiğini anlattı.

Başkan Karalar, Selçuk Dönmez’e ait olan 6 metrekare yerin mahkemelik olduğunu, mahkemenin kazanılması halinde o yerin de yıkılacağını belirterek gündeme geçti.

Gündemde bulunan 5 teklif oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi yarın saat 14.30’da çalışmalarına devam edecek.

 

 

583 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479