Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam983
Toplam Ziyaret1669369

ADANALI YAZAR TAHİRE VURAL’DAN İKİ KİTAP

Tahire Vural’ın ilk romanı “İçimizdeki Tohumlar” okurlarıyla buluşurken şimdi de ikinci romanı olan, çocuklar ve çocuk ruhunu yitirmeyenler için kaleme aldığı “Altın Kedi nin Hikâyesi” çok yakında okurlarıyla buluşacak.

Tahire Vural:“Özel bir bankada 23 Yıl çalıştıktan sonra sağlık sorunlarım sebebiyle emekli oldum. Emeklilikte ilk yaptığım şey, içinde saklı kalan yazma tutkumu alevlendirmekti. İlk kitabım olan “İçimizdeki Tohumlar” okurlarla buluşmuş oldu. İkinci kitabım ise; çocuklar ve çocuk ruhunu yitirmeyenler için kaleme aldığım “Altın Kedi nin Hikayesi” çok yakında  yayınlanacak" dedi.

 



Vahit Şahin

Adanalı Yazar Tahire Vural “İçimizdeki Tohumlar” adlı romanından sonra ikinci kitabı olan Altın Kedi’yi yayına hazırladı.

24 Ocak 1977 yılında Adana’da doğduğunu ve eğitim hayatı boyunca Adana’dan hiç ayrılmadığını söyleyen Tahire Vural, çocukluktan başlayan kitap okuma tutkusu ile denemeler ve şiirler yazdığını, fakat bu yazdıklarının hep defter aralarında saklı kaldığını belirterek, ”Ortaokuldan sonra edebiyat ağırlıklı bir liseye gitmeyi çok istesem de ailemin ısrarı üzerine Ticaret Meslek lisesine gittim. Ticaret lisesinde okurken Adana Defterdarlığında iki yıl stajyerlik yaptım. Edebiyat fakültesinde okumayı ve üniversitede akademisyen olmayı hayal ederken yine aile desteği göremediğimden dolayı bu hayalimi gerçekleştiremedim. Liseden sonra üniversite sınavlarına hazırlanırken bir taraftan da devlet daireleri ile bankaların sınavlarına girmekteydim. Girdiğim banka sınavlarından birini kazanmam sonucunda erken yaşta iş hayatına atıldım. 16 yıl Adana’da, 1 yıl Kahramanmaraş ‘ta, 6 yılda Mersin’de çalıştım. Bankacılık kariyerime devam ederken, İlgi alanım dışındaki Yönetim ve Organizasyon, Halkla İlişkiler ve İşletme Fakültesi olmak üzere üç bölümü de “okumuş olmak için okumanın anlamsız” olduğu düşüncesiyle hepsini yarıda bıraktım.  

Özel bir bankada 23 Yıl çalıştıktan sonra sağlık sorunlarım sebebiyle emekli oldum.” Dedi.

Emeklilikte ilk yaptığı şeyin, içinde saklı kalan yazma tutkusunu alevlendirmek olduğunu kaydeden Tahire Vural,”İlk kitabım olan “İçimizdeki Tohumlar” Mustafa Tenker Yayın Grubunun Desteği ile okurlarla buluşmuş oldu. İkinci kitabım ise; çocuklar ve çocuk ruhunu yitirmeyenler için kaleme aldığım “Altın Kedi nin Hikayesi” çok yakında okurlarla buluşacak. İçimizdeki Tohumlar’da dostluklar, yolculuklar, mücadeledeler ve hayata dair ne varsa, yaşanmış gerçek bir hikâyeler var. Kitapta anlatılan yaşam hikâyeleri her ne kadar kurgu olsa da yaşananlar gerçek” diye konuştu.

 

313 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173