Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam498
Toplam Ziyaret1668140

İYİP’Lİ ÇULHAOĞLU, “İKTİDAR ÇEVRE KONUSUNDADA VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMIŞTIR”

İYİP’li Çulhaoğlu “Bu iktidarın ülkemize vereceği bir şey kalmamıştır. O yüzden Milletimiz İyi Partiyi ilk seçimlerde iktidar yapacak ve bizde bu yönetim sisteminden halkımızı kurtulacağız” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “İktidar Çevreyi Korumuyor, Halkımıza Sera Gazı Solutuyor” iddiasında bulundu.

Çulhaoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade eti:

“İktidar kanal diye beton diye tutturmuşken, dünya önemli bir değişime sahne oluyor. Artık bütün dünya, denetimsiz, kontrolsüz büyümenin getirdiği İklim Krizi’yle mücadele etmek için kolları sıvadı. En az gelişmiş ülkesinden, en gelişmiş ülkesine, çöl ülkesinden, orman ülkelerine kadar herkes doğaya nasıl daha az zarar veririz diye düşünüyor, hesap yapıyor. Çünkü herkes biliyor ki, doğa katliamı ve kirlenme bu hızla giderse yaşayacak bir dünyamız kalmayacak. İşte o nedenle biz diyoruz ki; “Türkiye bu mücadelenin dışında kalamaz. Hele de çılgın proje denilen saçmalıklarla bu tükenişin değirmenine su taşıyamaz.

Rakamlar alarm veriyor. Yalnızca 2021 yılında, yani bu üç-beş aylık süreçte, atmosfere 9,9 milyar ton karbondioksit salındı. 173 milyar ton buzul eridi. 222 milyon ton gıda israf oldu. Denizlere 2 milyon ton plastik atık bırakıldı.

Bu hızlı yok oluşa rağmen, maalesef önlem almakta geç kalıyoruz. Eğer, gerekli önlemleri almazsak; Yalnızca 28 yıl içinde, denizlerde balıktan çok plastik atık olacak. 18 yıl içinde dünyada temiz su bulmak mümkün olmayacak. Ve 48 yıl içinde de, ozon tabakası geri döndürülemez biçimde tahrip olacak. Rakamlara lütfen dikkat edin. Uzak bir gelecekten değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın bizzat yaşayacağı bir felaketten söz ediyoruz. Türkiye için de alarm zili artık çalıyor. İktidar, bu sürece bir an önce çözüm için somut adımlar atmak zorunda. Birleşmiş Milletler’in, 2002-2018 yılları için sera gazı emisyonu verisini açıkladığı 43 ülke var. 17 yılda 43 ülkeden 31’i emisyonunu azaltmış. Türkiye’deyse yüzde 82 artmış. Bu ne demek? Bu, “Havayı kirletmede şampiyonlar ligindeyiz.” demek. Bu havayı biz soluyoruz, evlatlarımız soluyor, sevdiklerimiz soluyor.

Bitmedi. Sularımızı da “yarın yokmuş gibi” tüketiyoruz. “Irmağının akışına öldüğümüz” Türkiye, maalesef her geçen gün su fakiri bir ülke oluyor. Bakın size acı bir örnek vereyim: Türkiye, su fakirliğinde 32’inci sırada. Çöl ülkesi olarak bildiğimiz Irak, Mısır, Sudan gibi ülkeler bile, su kaynakları konusunda, bizden daha iyi durumdalar. Türkiye’de kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı, 2008’de 1700 metreküpken, 2020’de 1346 metreküpe düştü. Yani son 12 yılda, üçte bir oranında daha az suya erişebilir hale geldik. Gerçekten utanç verici…Peki bu gerçek önümüzdeyken, Ak Parti iktidarı ne yapıyor? Her zaman yaptığını yapıyor. İşe yaramayacak ve asla gerçekleştirmeyeceği reform paketleri açıklayıp, çevre katliamına göz yummaya devam ediyor. Başka ne yapıyor? En iyi bildikleri işi, vergileri arttırıyor. 2019 verilerine göre, yalnızca 38,4 milyar liralık çevre koruma harcaması yapan iktidar, bunun karşılığında tam 91,1 milyar lira vergi geliri elde etmiş. Yani iktidar, diğer alanlarda olduğu gibi çevre konusunda da verdiği sözleri tutmayıp, gerekli harcamayı yapmamıştır. Çevre vergilerinin toplam vergiler içindeki payı OECD ülkelerinde yüzde 3-10 arasındayken, bizde yüzde 17. Yani çevre koruma bahane, yandaşlara aktarmak için vergi toplamak şahane. Nitekim, “onu yaptık, bunu yaptık ” diyorlar ama, Türkiye’de sera gazı emisyonu, sadece 2018’de 520 milyon ton artmış.

Topladıkları çevre vergilerinin üçte birini çevre için harcayıp geri kalanını beton ekonomisi için harcıyorlar, sonra da biz çevreye duyarlıyız diyebiliyorlar ya, buna da pes doğrusu.

Bu iktidarın ülkemize vereceği bir şey kalmamıştır. O yüzden Milletimiz İyi Partiyi ilk seçimlerde iktidar yapacak ve bizde bu yönetim sisteminden halkımızı kurtulacağız.

İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem sayesinde hem halkımızı gerekli refaha kavuşturacak, hem de demokrasi ve hukuk düzenini sağlayarak adilane bir şekilde milletimizle el ele ülkemizi yönetecek ve tüm sorunları ortadan kaldıracağız.”

133 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339