Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam644
Toplam Ziyaret1668286

KILIÇDAROĞLU'DAN İTTİFAK AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, "CHP, herkesin güvencesidir. Bu güvencenin yanında Temel Bey olacak. Bu güvencenin yanında İYİ Parti ve Meral Hanım da olacak. Bu güvencenin yanında Demokrat Parti olacak. İttifak büyürse Ali Babacan olacak, Sayın Davutoğlu olacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de "Liderlerle Söyleşi" programında gazeteciler Suat Toktaş, Gökmen Karadağ, İpek Özbey ve Ozan Gündoğdu'nun sorularını yanıtladı.

HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "HDP bizim ittifakın içinde değildi. HDP önümüzdeki süreç içinde nasıl bir pozisyon alır bilmiyorum. Sayın Sancar, ‘Millet İttifakı içinde değiliz, öyle bir düşüncemiz de yok. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimde oturulur, konuşulur’ diyor. O süreç geldiğinde zaten bu görüşmeler bir şekliyle gerçekleşir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Şunu kabul etmemiz gerekiyor; HDP’yi bir anlamda Cumhur İttifakı kendi yanında tutmak için özel bir çaba harcıyor. O kadar ki, seçimlerde kırmızı bültenle aranan kişiyi TRT’ye çıkardılar. Buna benzer pek çok çabalar harcadılar. Bu milletin ferasetine güveniyorum. Bunu yemediler, oy için yapıldığını gördüler. Seçimler gelince oturulur hep beraber konuşulur, tartışılır, bir yol haritası belirlenir" diye konuştu.

'İttifak büyürse Babacan, Davutoğlu olacak'
İttifakın nasıl büyüyebileceğine ilişkin de açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Herkes rahat olsun. Bizim ittifakımızda Cumhuriyet Halk Partisi herkesin güvencesidir. Bu güvencenin yanında Temel Bey olacak. Bu güvencenin yanında İYİ Parti ve Meral Hanım da olacak. Bu güvencenin yanında Demokrat Parti olacak. Eğer olursa, ittifak büyürse Ali Babacan olacak, Sayın Davutoğlu olacak" ifadesini kullandı.

112 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339