Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam607
Toplam Ziyaret1668249

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Haydi hayal kuruyoruz; Dünyadaki bütün insanlar ,tüm büyükler anne gibi şefkat,merhamet ve nezaketle davranıyor tüüm canlılara,cansızlara..(NİMET (ÇEVİK) OLGUN)

Haydi hayal kuruyoruz; Dünyadaki bütün insanlar ,tüm büyükler anne gibi şefkat,merhamet ve nezaketle davranıyor tüüm canlılara,cansızlara...dünya cennete dönmüş âdeta , tüm insanlar anne yürekli olmuş; büyük küçük demeden şefkat dolu yüreğine basıyor...

Nasıl olurdu ?????

Aslında insanlık tarihi boyunca Allah ın muradı,amacı da buydu ama gelin görün ki insanlar doğuştan getirdikleri şefkat -merhamet-sevgi-nezaket duygularını kullanmak yerine diğer olumsuz duygularını kullanmayı tercih ettiler sonuç şimdi yaşadığımız dünyanın hali...

Zihnimde bir bilgi kalmış çok eskilerden;~ bir kadının yüreğinde 39 çocuğa yetecek sevgi-şefkat -merhamet varmış. Düşünsenize her bir kadın 39 çocuğa sevgisini, ilgisini ,şefkat ve merhametini dağıtsa dünyada sevgisizlik,merhametsizlik kalır mı?

Benim kanımdan,canımdan bir tane evladım oldu. Ama o kadar çok çocuğum var ki;~yeğenlerim,komşu-eş-dost çocuklarım,taa uzaklarda Mekke'de tanıştığım Samed oğlum ki Yozgatta şimdi kendisi ,memleketin farklı yerlerinde mesleklerini eline almış ,güzel birer insan olmuş çook çocuğum var. Hatta daha küçük yüreğiyle arayıp kandilimi ,anneler günümü kutlayan kuzularım var.

Annelik sadece bedene özgü değildir; annelik akleden kalple,ruhla,vicdanla ,yürekle yapılır. Yeter ki bir insan anne gibi şefkatli merhametli olmayı seçsin cinsiyeti farketmez ; tüm dünyadaki çocuklara ,varlıklara annelik yapabilir...

Annemden öğrendiklerim;
Biz annemle beraber büyüdük aramızda 19 yaş var. Bizimle oyun oynayan ,bizim aramıza karışıp giden bir anneydi annem.
1- Küçücükten sorumluluk verdi bize, zira her yaşın kendine özgü sorumluluğu vardı.
2- Kırılan dökülen hiç bir şeye kızmazdı. Böylece biz rahat rahat yaptık ve öğrendik her şeyi.
3- Annemden bir gün bile ;~vaay şunun evi,bunun eşyası,falancanın arabası var nasıl da güzel dediğini duymadım. Hep her haline şükreder durur.
4- Bizden bir şeyler öğrenmek,bizimle teselli olmak,bize danışmak ona hiç ağır gelmez. Tam tersine mutlu olur,huzur bulur .
Annemin de ,tüm annelerin de, yüreğinde sadece kendi çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına yer açanların da,tüm anne yüreklilerin de anneler günü kutlu olsun.

***


Anneler günün kutlu olsun Hamiyet Sultanım....
Rabbimiz sağlık sıhhat afiyet versin .
Öpüyoruz ellerinden.
Selamlar hürmetler
Nimet,Elif,Gülsüm ,Fatih in annesi,

Ahmet,Sümeyya,Asaf,Mustafa,Ömer ve Kerem in anneannesi

Elif Nur'un babaannesi
Veee.....Hüma'nın büyük anneannesi..

190 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339