Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam877
Toplam Ziyaret1669263

Büyükşehir Meclisi 22 maddeyi daha görüştü

Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesinde bir caddeye 8 Mart Özgürlük Caddesi adı verilmesi CHP’nin lehte oyuna karşılık Cumhur İttifakı’nın ret oylarıyla kabul edilmedi.



Adana Büyükşehir Belediye Meclisi üçüncü gün 22 maddeyi görüştü.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Bayar, katipler Sevil Can ve Rafet Avan tarafından açıldı. Gündem dışı konuşmaların yapılmadığı mecliste Başkanvekili Bayar direkt gündemlere geçti.

Gündemin 46. Maddesinde, geçen ay CHP’li Leyla Karakaş tarafından verilen teklifte Şakirpaşa’da bir caddeye 8 Mart Özgürlük Caddesi adının verilmesi önerilmişti. Komisyona havale edilen teklif, komisyonda oy çokluğuyla reddedildi.  Hem komisyonlarda hem de mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur İttifakı, mecliste de reddetti.

Meclis katibi Sevil Can, 47. Maddeyi atlayarak diğer maddeleri okudu. Bazı meclis üyelerinin hatırlatması üzerine 46. Madde okundu. Saimbeyli, Kozan, Pozantı ve Tufanbeyli’ye bağlı mahalle statüsünde olan köylerin yeniden kırsal statüye dönüştürülmesi ile ilgili komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile MHP’li Grup Başkanvekili Karaisalılı Cemal Demirdağ ise, kendi ilçelerine ait 59 mahallenin kırsal statüye dönüştürülmesiyle ilgili teklifin  ilk önce mecliste görüşülmesine rağmen, komisyona gelmediğini ve meclis gündemine alınmadığına dikkat çekerek, 90 günlük sürenin geçeceği uyarısında bulundu. Meclis Başkanvekili Mustafa Bayar, bir yanlışlık yapılmış olacağını ifade ederek, konuyu takip edeceğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde 13’si komisyon raporu ve 9 teklif olmak üzere toplam 22 maddeyi görüştü.

Meclis yarın saat 14.00’te toplanarak meclis başkan vekili asil ve yedek üye seçimi, meclis katiplikleri ve ihtisas komisyonları seçimini gerçekleştirecek.

 

241 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339