Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam536
Toplam Ziyaret1685969

İYİ Parti’li Sıtkı Polat’tan eğitim eleştirisi

Polat, Karaisalı’nın Çorlu Mahallesinde (Köyünde) gerek yüz yüze ve gerekse internet yokluğundan dolayı uzaktan eğitim alamadıklarını söyledi.

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyesi Sıtkı Polat, Karaisalı’nın eğitim sorunlarına değindi. 

Polat, 12 - 13 Aralık tarihlerinde COVİD 19 virüs salgını nedeni ile sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen İç İşleri Bakanlığı’ndan izin alarak;  hafta sonunu akraba, eş ve dostlarıyla geçirme amacı ile doğup büyüdüğü Karaisalı’nın Çorlu Mahallesi’ne gittiğini belirterek,”İki gün içerisinde orada bulunan birçok aileler ile yapmış olduğum görüşmelerimde oldukça dikkatimi çeken bir tablo ile karşı karşıya kaldım ve genç çocuklarımız ve aileleri adına üzüldüm. 6 ile 12 yaş arası yaş gurubunda gördüğüm her genç çocuğumuza merak edip; “oğlum, kızım sizlerin okul durumları nasıl gidiyor? Uzaktan eğitimden yararlanabiliyor musunuz?” diye soru sordum. Bir sorup bin ah işittim. Bir taraftan çocuklar, diğer taraftan aileleri; “kesinlikle eğitim alamıyoruz çünkü bizim köyümüzde internet yok. O nedenle sene başından buyana yüz yüze veya uzaktan eğitim görmedik” diye cevap verdiler” dedi.

Yetkililerin yerel ve ulusal basın önünde eğitimde her şeyin çok iyi gittiğini, hiç bir sorun olmadan uzaktan eğitime devam edildiğini methiyelerle ifade ettiklerini kaydeden Sıtkı Polat, Karaisalı Haber’e şu açıklamalarda bulundu:

“Ama gerçekler hiç de öyle demiyor. Şöyle bir derin düşündüm ve bu çocuklar yarın gerek LGS, gerekse ÖSYM sınavlarına girerken; her türlü imkanlarla eğitimini sürdüren bir talebe ile bu imkansızlıklar içerisinde eğitimini tam anlamı ile sürdüremeyen öğrencileri aynı şartlarda imtihana tabii tutuyorsunuz ve bunun adına da eşitlik diyorsunuz. Aynı ortamlardan ve özellikle o dönemlerde daha da kıt kanaat şartlarla gelen biri olarak o çocukların durumunu daha iyi anlayabiliyorum ve bu sorunun sadece benim köyümde değil, aynı imkansızlıklara haiz birçok bölgeler de olduğunu düşünüyor ve biliyorum. İl ve İlçe yetkililerimizin bu soruna bir el atarak mağdur olan bu çocuklarımız için bir çözüm getirmelerini ivedi bir şekilde bekliyoruz.”

 

 

617 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231