Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam706
Toplam Ziyaret1669092

NİMET ALPAY RESİM SERGİSİ

Ressam Nimet Alpay Korart Galeri’de 13 Kasım günü Bilmeceler konulu resimlerini sergiledi. Sergi 23 Kasım 2020’ye dek açık kaldı.(Haber:Mehmet Demirel Babacanoğlu)



Ressam Nimet Alpay Korart Galeri’de (Cemalpaşa Mah. Bahar Cad. No: 27 Seyhan-Adana), 13 Kasım günü Bilmeceler konulu resimlerini sergiledi. Sergi 23 Kasım 2020’ye dek açık kalacak. Sergiyi, Dr. Haluk Uygur olmak üzere sanatçılar, sanatseverler izlediler.


Nimet Alpay, 1937 İst. Doğumlu. 1961’de İst. Teknik Ünv. Yüksek Mimarlık Müh.’lik bölümünü bitirdi. Ank. Bayındırlıkta işe başladı. 1989’da emekli oldu. 1970’te İzmir’e yerleşti.

Karakalem, yağlıboya, suluboya tekniklerini kullandı. Soyut çizimler, resimler, tablolar üretti. Adana’da yaşamaktadır. Birçok karma sergide yer aldı. İlk kişisel sergisini  2018’de AÇS (Adana Çimento Sanayi Galerisi)’de açtı. Bu ikinci kişisel sergisi oluyor.

Desen ve resimlerine baktığımızda sıcak soğuk renklerin dengeleştiğini görüyoruz. Genel olarak soyutlamalara yer verildiği görülmekte olup,  desenlerde daha çok ağırlığını duyurmaktadır.

Desenlerde renkler yalın, çizgiler belli bir düzene göre dıştan içe; içten dışa doğru yönelmiş, derinliklere çekiyor izleyiciyi. Noktalar, küçük kısa soğuk renkler… dairesel çizimler, lekelemeler… Yer yer sıcak renklerle betimlenmiş, uzay kavramı içerisinde  dalıyor düşüncelere. Taraksı, düz, ileri geri çizimler anlağı zorluyor…

Renkli tablolarda dans eden bir çift, sanki tablonun içinde ayrıymış gibi duruyor. Renkler, çizimlerin ardında toplum, insan yaşamı betimleniyor. Kırsaldan kente doğru yapılar görülüyor… Sıcak renkler, soğuk renklerle alaşıyor…

Bakınız,şurada su kabakları kıvrılmış saplarıyla bir sarmaşık gibi başka bir nesneye sarılıyor, soğuk rengin sıcağa dönüşü görülüyor…

Dans eden bir çift, dansın inceliklerini, sevginin derinliklerini yansıtıyor. Kadının, bayın baygın duruşu, dansın doruğa vardığını anlatıyor…  Kadın, çocuk, balon, yaşam, renk, çizgilerle betimlenmiş bir tablo önündeyiz. gözümüzü alamıyoruz.

Burada başka bir tabloda üçlü kadın portresi, soğuk rengin öne çıkmış sıcak yapısı…  Kadınlardan üçünün gözleri de ileri bakıyor, bir şey görmüşler gibi…izlenim veriyor. 

Portreler.. klasik tarzda betimlenmiş, bakış, duruş anlamlı. Bir bay elinde sigara, sis perdesi arkasından bakıyor sanki… soğuk rengin başarılı  kullanılışı görülüyor. Uzun boyunlu bir bayan portresi, kararlı, sorgulayan bir bakış… Uzaydaymışız gibi algılıyoruz.

 

 

276 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339