Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam92
Toplam Ziyaret1667734

Ressam Doğan, Muğla’da Adana’yı temsil etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve GESAM tarafından açılan sergiye 42 sanatçı eserleriyle katıldı.



VAHİT ŞAHİN

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) Kovid-19 salgını sonrası Muğla’da ‘Güzel sanatlar ve telif hakları’ konulu konferans ve sergi etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinliğe Adana’dan Gülşen Doğan tek eseri ile katıldı.

Müze Müdürlüğü salonunda Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan tarafından açılan sergide 42 sanatçının eserleri yer alırken, sergi protokol tarafından gezildi.

GESAM Adana Şube Başkanı olan Ressam Gülşen Doğan, sergi açılışı sonrası Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Ünal tarafından sanat ve hakları ‘telif hakları' konulu konferans verildiğini belirterek, “GESAM telif hakları ile ilgili hırsızlıkları incelemektedir. Yasa ‘Telif hakkı insanın ak sütü gibi helaldir çalınamaz. Çalınırsa yasal müeyyide uygulanır' demektedir. Bakanlık bize bu telif hakkı şuurunun duyurulması amacıyla 2018 yılı Ağustos ayında bir görev verdi. Amacımız telif hakkını çaldırmamak. Eğer bir resim yapıyorsanız bunun özlük hakkının sizde olduğunu düşünün, bunu yakın planda telefon ve fotoğraf makinesi ile çeken insanın kötü niyetli olduğunu düşünün. Bunu çalan üzerine imzasını atar ve satar. Bu suçtur. Bunu sanatçılarımızın takip etmesi gerekir. Bu konuda mağduriyete uğramış sanatçılarımız bize bildirdiklerinde bu işin yasal prosedürünü başlatmış oluyoruz” dedi.

Ressam Gülşen Doğan, açılışa Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, İl Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç ve Osman Engindeniz, Şube Müdürü Adalet Öztürk, GESAM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nezih Demirtepe’nin katıldığını sözlerine ekledi.

 

 

261 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339