Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam708
Toplam Ziyaret1669094

Emek Partisi meralardan para alınmasına tepki gösterdi

Emek Partisi Adana İl Örgütü, Kırklareli’de başlatılan merayı kullanan halktan para toplanması uygulamasına tepki göstererek ,“üreticiye bir darbe daha vurmayın” uyarısında bulundu.

Köylünün kendi merasında otlattığı büyükbaş hayvan için 10 lira, küçükbaş hayvan için 2.25 lira, bildirimde bulunulandan fazla her hayvan için üç kat para ödeneceğinin ifade edildiği açıklamada “Yem, aşı, veterinerlik hizmeti derken girdi maliyetleri sürekli artan hayvancılığa bir darbe daha vurulmak üzere.  Bu uygulamanın adı mera vergilendirmesidir. İktidar köylüyü desteklemektense kösteklemeyi tercih ediyor” denildi.  

Mera Kanunu’nda yapılan değişikliklerle meraların köylüden alınıp yandaş şirketlere verilmek istendiğini ifade eden Emek Partisi Adana İl Örgütü açıklamasında şu ifadelere yer verdi,

“AKP iktidarı salgın sebebiyle daha da derinleşen ekonomik krize çare olarak kaynak yaratma derdinde. Meranın fiyatlandırılmasının amacı da budur. Uygulanan tarım politikaları nedeniyle üretici köylüler üretemez, geçinemez durumdayken meraların yandaş şirketlere devredilme tehlikesi ortaya çıkmıştır.  Bu uygulama hayvancılığa bir darbe indirilmesi ithalatın yolunun açılması üretici köylülüğün daha da yoksullaşmasıdır. Hayvancılığın maliyetinin artması halkın et ve süt ürünlerine ulaşımını daha da zorlaştıracaktır”

MERALAR HALKINDIR, HALKIN KALMALIDIR

Köylünün desteklenmesi için acil olarak yapılması gerekenleri sıralayan Emek Partisi şunları sıraladı;

“1)Meralar,  yaylak ve kışlaklar köylülere aittir, köylüden merada otlattığı hayvan için para alınamaz. Mera, yaylak ve kışlakların amaç dışı kullanımı talan ve tahribatı engellenmelidir.

2)Köylünün kullandığı mazottan ÖTV ve KDV kaldırılmalıdır.

3)İlaç ve gübre başta olmak üzere tüm girdilerde KDV kaldırılmalıdır.

4)Yem fiyatları düşürülmeli, faizsiz yem kredisi verilmelidir.   

5)Çiftçi borçları (özel yada devlet, kredi kooperatifi fark etmez) faizsiz ertelenmelidir”

 

182 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339