Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam655
Toplam Ziyaret1684752

AK Parti, "Erken seçim tartışmaları, Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey değildir"

AK Parti'li Numan Kurtulmuş "Türkiye, seçimleri 2023 yılında vakti geldiğinde yapacaktır.Erken seçim tartışmaları, Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey değildir. Beyhude bir çabadır, beyhude bir gayrettir" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Türkiye, seçimleri 2023 yılında vakti geldiğinde yapacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 

"Erken seçim tartışmaları, Türkiye'de gündem saptırma çabalarından başka bir şey değildir. Beyhude bir çabadır, beyhude bir gayrettir. Türkiye'nin bugünkü siyasi konjonktürü içinde asla ve kat'a erken seçimi ilgilendiren bir siyasal ortam söz konusu değildir. Türkiye, seçimleri 2023 yılında vakti geldiğinde yapacaktır. Şu anda Türkiye'nin bir numaralı maddesi, bu pandemi süreciyle mücadele etmektir. Kimse 'erken seçim' diyerek, kendi siyasal hevesleri uğruna Türkiye'nin odak noktasını değiştirmeye kalkmasın. 

Türkiye'nin odak noktası, topyekün 83 milyon olarak bu mücadeleyi başarıyla sonlandırmak, pandemiyi geride bırakmak, pandemiden güçlü bir şekilde çıkan uluslararası alanda büyük bir rekabet gücüne de kavuşmuş olan bir Türkiye'ye hizmet etmektir. Gayemiz, pandemi ile mücadele sürecinde başarıyı perçinlemek ve bu süreci geride bırakmaktır. Şartları oluşmadan erken seçimi dile getirmek, sadece muhalefetin hevesidir diyebiliriz. Hiçbir şekilde Türkiye erken seçime gitmeyecek. Erken seçimle ilgili en ufak bir çabamız, gündemimiz, bununla ilgili Türkiye siyasetinde erken seçimi çağrıştıracak herhangi bir olgu söz konusu değildir. Türkiye güçlü bir liderlikle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bir kere daha bu pandemi sırasında test etmiş vaziyette, Cumhurbaşkanımızın liderliğinin küresel ölçekte pekiştiği bir süreçte hükümet başarıyla icraatlarına devam edecek. 2023'te bu başarılarını da ortaya koyarak, imtihan edilmek üzere milletin önüne çıkacaktır." 

"Irkçılığın yükselmiş olması, insanlık için büyük bir tedirginliği doğuruyor"

ABD'nin Minneapolis şehrinde George Floyd'un polisler tarafından öldürülmesine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, olayı hüzünle, hayretle, elemle izlediğini belirtti. 

Olayın son derece kötü, ırkçı, faşist bir zihniyetle yapılmış, tasarlanarak işlenmiş bir cinayet olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Meseleyi sadece münferit, Minneapolis'te bir tane polis memurunun işlediği cinayet olarak görmüyoruz. Uzunca bir süredir Batılı dostlarımızı uyarıyoruz. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve aşırı sağın yükselmesi, özel olarak İslam karşıtlığı, hem ABD'de özellikle Avrupa kıtasında bunları bazı siyasetçiler '3-5 oy alırız.' diye teşvik ediyor. Irkçılığın yükselmiş olması, insanlık için büyük bir tedirginliği doğuruyor. Bu ırkçı, aşırı sağcı, faşist dalga yükseldikçe, demokrat olduğunu iddia eden Batı ülkelerindeki ana akım siyaset zehirleniyor. ABD'de ortaya çıkan görüntü budur." ifadelerini kullandı. 

Irkçılığın dünyanın en büyük insanlık suçu olduğunu dile getiren Kurtulmuş, herkesin bu konuda çok ciddi olması gerektiğini vurguladı. 

Kurtulmuş, George Floyd'un karşılaşmış olduğu insanlık dışı muameleyle Filistin'de her gün onlarca insanın karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, dünyanın neresinde ırkçılık varsa, bunların tamamının insanlık suçu olduğunu kaydetti.

"Avrupa'nın geleceği çok parlak görünmüyor"

Yeni dünya düzeninde AB'yi nelerin beklediğine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"20 yıl evvel diyorduk ki 'AB çok hızlı yükseldi ama Avrupa ortak bir savunma sistemi kuramazsa, bir müddet sonra dağılma sürecine girer.' AGİT gibi bir kuruluş vardı ama AB dağılma sürecine girdi. Bunun göstergesi de Kırım'ın Rusya tarafından ilhakına ses çıkaramayan bir AB ile karşı karşıya kaldık. Bu, dağılma sürecinin bir başlangıcıydı. 

Uzunca bir süredir Almanlar ve Fransızlar arasında fikir ayrılıklarının çıkmış olması da ayrı bir sinyaldir. Son olarak İngilizler'in Brexit ile AB'yi terk etmesi, AB'nin çok ciddi sorgulama içine girmesini zorunlu kılıyor. AB çok zor bir döneme girmiştir. Hem kendi iç politik farklılıkları hem de Avrupa'nın genişleyelim mi daralalım mı şeklinde on yıllardır devam eden tartışması, bir de üstüne üstlük Avrupa'nın göçmenler üzerinden çok ağır sınava tabi tutulması... Hepsini üst üste koyduğumuzda Avrupa'nın geleceği çok parlak görünmüyor." 

Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Avrupa'nın kendisine yeni bir gelecek inşa edebilmesi için iki şeyin önemli olduğuna işaret ederek, "Birincisi Avrupa genişleme kararı alacak mı almayacak mı? Alacaksa, Avrupa'nın Asya'ya ve farklı kültürlere açılması için genişleme kapısı Türkiye'dir. İkincisi ise Avrupa kendi ortak değerlerini nasıl inşa edecek? Demokrasi, ırkçılık karşıtlığı, ulusların egemen eşitliği prensipleri üzerinden hareket etmek, insan hakları bunlardan bazıları. Bu alanlarda da köklü bir restorasyona, AB'nin ihtiyacı var. Bunları yapabilirse AB toparlayabilir." şeklinde konuştu. 

 

152 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351